Головна » Архів матеріалів

Спробуємо розібратися, які відбулися зміни згідно Закону 1423-IX у складі документації із землеустрою.

Дивимося статтю 50 Закону України Про землеустрій.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки включає:

а) пояснювальну записку;

б) матеріали геодезичних вишукувань та землевпорядного проектування (у разі формування земельної ділянки);

в) розрахунок розміру втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва (у випадках, передбачених законом);

г) розрахунок розміру збитків власників землі та землекористувачів (у випадках, передбачених законом);

ґ) перелік обмежень у використанні земельної ділянки;

д) кадастровий план земельної ділянки.

Це все.

Тобто із складу проекту вилучили:

1) завдання на розроблення проекту

2) копію клопотання (заяви) про надання дозволу на розроблення проекту

3) рішення про надання дозволу

4) відомості про обчислення площі земельн ... Читати далі »

Переглядів: 4637 | Додав: Микола | Дата: 28.05.2021 | Коментарі (13)

Стараюся у скриптах враховувати і не допускати можливості виникнення помилок, які можуть виникати при тій чи іншій не типовій послідовності дій. Але все передбачити не можливо. Тому тут буду наводити відповіді на питання, які найчастіше виникають при роботі скриптів.

Найчастіше причини помилок в тому, що використовується стара версія скрипту. Тому частіше оновлюйте скрипти.

Що за помилка?

TEXT[N].LOAD C:\Digitals\TD\Temp\TempRestrforUh.ini

Помилка виникає на старіших версіях модуля "Документація" (до 2.17) у випадку, коли основний файл скрипту старий, а інші додаткові файли новіші.

Як вирішити?
Оновити основний файл скрипту до найновішої версії. Перевірити, нова ... Читати далі »

Переглядів: 992 | Додав: Микола | Дата: 07.10.2020 | Коментарі (4)

Всі скриптові функції Digitals для зручності можна поділити на категорії, в залежності від того, які операції та над якими об'єктами виконує та чи інша функція.


Загальні функції

@DatumList - повертає список назв датумів із файлу Datums.ini

Читання / Встановлення датуму

@Map.Datum - встановлює/зчитує датум карти. ... Читати далі »

Переглядів: 3339 | Додав: Микола | Дата: 05.04.2020 | Коментарі (0)

Тут зібрані скриптові функції, які дозволяють читати інформацію безпосередньо з публічної кадастрової карти, з яндекс-карт (тільки із включеним VPN, бо вони заборонені на території України), карт Google, OpenStreetMap, також інші функції для передачі і отримання даних з інших ресурсів в інтернеті.


 

@CheckPublicMapParcel CadNumber - переевіряє наявність ділянки на ПКК, Повертає: 1 - наявна, 0 - відсутня.

@Map.GetPublicMapParcelInfo $X $Y - повертає дані про ділянку з Публічної кадастрової карти України по координатах точки, яка знаходиться всередині ділянки. Функція повертає "0", якщо на Публічній карті немає відомостей про ділянку. При наявності інформації, поверне список значень доступних атрибутів: ... Читати далі »

Переглядів: 2082 | Додав: Микола | Дата: 05.04.2020 | Коментарі (1)

Про те, що таке текстові контейнери @Text написано тут - Текстові списки.
А в даній статті спробуємо більш детально розібратися, як можна використовувати дані функції для редагування таблиць. ... Читати далі »

Переглядів: 1203 | Додав: Микола | Дата: 25.01.2020 | Коментарі (4)

В користувачів Digitals, які не мають великого досвіду роботи в програмі часто виникають проблеми з тим, що не сходиться площа чи довжини ліній на паперових звітах та в обмінному файлі, чи не сходиться сума площ угідь з площею ділянки. Різниця, переважно, складає 0,0001 га. Але може бути й більшою.

Викликано це тим, що програма Digitals призначена не тільки для створення обмінних файлів XML чи IN4, а й для більш складних картографічних робіт, де потрібна велика точність, яка тут, навпаки, заважає. Також, такі різноманітні налаштування в округленнях були викликані тим, що програма мала давати однакове округлення з іншими програмами, наприклад Інвент Градом.

В даній статті розглянемо оптимальний варіант округлення для найпростіших задач. А саме, створення IN4/XML, друк звіту на папері та здавання обмінного файлу в Національну кадастрову систему. Округлювати будемо все до 3-ох знаків після коми. ... Читати далі »

Переглядів: 3890 | Додав: Микола | Дата: 28.09.2017 | Коментарі (0)

Інколи необхідно відкрити старі запаролені файли, чи зняти з них обмеження на редагування, друк, збереження тощо.

Для цього нам знадобиться спеціальна стара версія програми Digitals, яка є в комплекті програми (у папці Digitals) і називається вона DIB.EXE.

Запустивши її, відкриваємо запаролений файл, і якщо питає пароль - то просто вводимо будь-які цифри. Файл відкриється.

Якщо ж файл має обмеження не тільки на перегляд ... Читати далі »

Переглядів: 4011 | Додав: Микола | Дата: 11.06.2017

1. Відкрийте шаблон Назва шаблону.dmt. Шаблони DMT знаходяться просто в папці Digitals. Щоб довго не шукати шаблон по папці, можна поступити іншим чином. Відразу після формування звіту по даному шаблоні перейдіть в меню Файл, де внизу можна побачити список останніх сформованих документів. При виборі відповідного документу із списку відкриється одразу оригінал шаблону.

2. Якщо реквізити виконавця робіт в шаблоні мають ось такий вигляд:

FIL(Setup.ini,Директор)

FIL(Setup.ini,Склав)

FIL(Setup.ini,Перевірив)

FIL(Setup.ini,Організація)

то, щоб замінити такі реквізити на свої, потрібно в папці Digitals знайти та запустити утиліту LEdit  та перейти на закладку Ваші реквізити. Утиліта запускається через меню Сервіс-Документи-Текстові константи ... Читати далі »

Переглядів: 3581 | Додав: Микола | Дата: 09.01.2017 | Коментарі (2)

Для формування графічного звіту в програмі Digitals використовуються спеціальні DMT-шаблони. Викликаються вони командою Сервіс/Документи.

Дані шаблони являють собою звичайну карту, але з тою відмінністю, що всі лінійні об'єкти та полігони, що у статусі Правка після формування звіту автоматично замінюються на відповідні об'єкти оригінальної карти, а значення параметрів на відповідні значення параметрів оригінальної карти.

Щоб створити DMT-шаблон потрібно створити новий чистий листок і зберегти його в корні папки Digitals  під назвою Назва шаблону.dmt. Тобто, обов'язково додати в кінці назви крапку і три малі букви dmt. Або зберегти у форматі dmf, а потім у файловому менеджері змінити розширення файлу на dmt. Прямої можливості зберегти у формат dmt  в програмі поки що не реалізовано.

Та простіше, мабуть, створити шаблон на основі одного із вже готових, які можна ... Читати далі »

Переглядів: 12525 | Додав: Микола | Дата: 10.04.2016 | Коментарі (76)

В даному розділі зібрано особливі скриптові функції, які реагують на події, що відбуваються в програмі. Для їх запуску не потрібно натискати ніяких кнопок. Достатньо, щоб в програмі просто відбулася та чи інша подія. Але, не зважаючи на те, що вони цікаві, не рекомендую їх для новачків. Навчіться спершу створювати скрипти, які будуть запускатися натисканням кнопки на панелі інструментів. Ці ж функції найчастіше використовуються не кнопках, а в меню програми Карта - Скрипт обробки подій чи Шари - (контекстне меню шару) - Скрипт обробки подій, тобто, прописуються зразу для карти чи якогось із шарів, оминаючи взагалі звичайні панелі інструментів.


Список подій, на які може реагувати скрипт

%Events.OnStartup - запуск програми

... Читати далі »

Переглядів: 4433 | Додав: Микола | Дата: 08.01.2016 | Коментарі (5)

1 2 3 »