Головна » 2020 » Жовтень » 7 » Запитання і відповіді
16:52
Запитання і відповіді

Стараюся у скриптах враховувати і не допускати можливості виникнення помилок, які можуть виникати при тій чи іншій не типовій послідовності дій. Але все передбачити не можливо. Тому тут буду наводити відповіді на питання, які найчастіше виникають при роботі скриптів.

Найчастіше причини помилок в тому, що використовується стара версія скрипту. Тому частіше оновлюйте скрипти.

Що за помилка?

TEXT[N].LOAD C:\Digitals\TD\Temp\TempRestrforUh.ini

Помилка виникає на старіших версіях модуля "Документація" (до 2.17) у випадку, коли основний файл скрипту старий, а інші додаткові файли новіші.

Як вирішити?
Оновити основний файл скрипту до найновішої версії. Перевірити, нова версія чи стара можна, натиснувши на одній з кнопок модуля "Документація" правою клавішею. Якщо там пункт меню Змінити кнопку активний - то значить це стара версія. В новій цей пункт неактивний.

Що за помилка?
TEXT[N].LOAD C:\Digitals\TD\Temp\Expl.ini

Те саме, що у попередньому пункті (див. вище). Вона виникає зразу ж після попередньої.

Що за помилка?

MAP.SELECTED.CHANGEPARAMETER ID7000002 $Re8

Помилка виникала на версіях модуля "XML" до 5.11 в тих випадках, коли в ін4 наперед заповнений КОАТУУ, але заповнений не вірно (замало цифр). В пізніших версіях скрипту в такому випадку з'являється діалогове вікно з пропозицією вірно заповнити КОАТУУ.

Вирішення - виправити, щоб в параметрі КОАТУУ було 10 цифр, або взагалі стерти значення параметру і скрипт тоді сам запитає потім його заповнити.

Ще один варіант, коли може виникнути дана помилка навіть на новій версії скрипту - коли після перевстановлення Windows програма Digitals та сама і вона не має прав доступу до системи. Тоді в програмі перестає працювати скриптова функція @Map.In4ToXML, не підтягуючи шар Реквізити ОФ.

Вирішення - встановити Digitals заново з файлу Setup і тоді в нього скопіювати скрипт.

Що за помилка?

Помилка модуля "XML", яка виникає тоді, коли в Digitals або інший ключ, ніж той, під який скрипт компілювався або оновлена програма Digitals (від другої середини грудня 2020), а скрипт старіший за версію 5.12.

Вирішення - використовувати ключ, під який компілювався скрипт або оновити скрипт (можна оновити ТУТ)

Що за помилка?
$DGM1=@Text[1].Line[1]

Виникає в скрипті ДГМ старої версії (до вересня 2018 року), яка була ще без прив'язки до ключа, а з прив'язкою до ПК, є помилкою активації скрипту.

Як зробити суміжники кольоровими?

Щоб суміжники були різними кольорами, в шаблон через менеджер шарів потрібно додати шари Border

див. приклад

Що за помилка?


'-' is not a valid floating point value

Виникає на старіших версіях скриптів Акт п-п межових знаків, Схема перенесення тахеометром, Панель для теодоліта та в модулі "Документація".

Причина: В старих версіях скриптів для зміни масштабу шаблонів використовувався пункт меню Карта - Властивості - Масштаб. Але недоліком даного пункту було те, що якщо там вписати масштаб, який менший за 500 (200, 100, 50), то після повернення до звичайного масштабу в розмірах рамки програма додавали нулі. Виходило, що рамка ставала не 210х297, а 2100х2970. При повторній маніпуляції ставала ще на один нуль більшою і так аж поки не досягала такої великої цифри, яка просто не підтримується програмою в координатах рамки. Власне, в такому випадку і виникає дана помилка.

Як вирішити?
Під час помилки на задньому плані є відкритою саме та сторінка (кадастровий план, схема чи ін.) на якій і стався збій рамки. Потрібно відкрити вихідний шаблон, за якого сформувалася дана сторінка і в меню Карта - Властивості задати розміри рамки 210х297 та зберегти шаблон.
Найпростіший спосіб відкрити шаблон - це просто перейти в меню Файл і вибрати там із списку самий верхній пункт із списку раніше відкритих файлів.

Чому на планах і в експлікації суміжників не співпадають букви?

Причина: у Вас російська Windows, де відсутні букви Є та Ї.

Як вирішити?

варіант 1) Змініть мову системи на українську - і тоді на планчиках будуть українські букви Є та Ї. У Windows 7 та нижчих це можна зробити в Панелі управління - Мова та регіональні стандарти - завантажити мовний пакет - український. У Windows10 так, як показано на зображенні нижче

варіант 2) перейдіть в меню Сервіс - Налаштування закладка Головна - Константи і приберіть там букви Є та Ї

Що за помилка?

$Line1103: $Dovz1=@Text[4].Line[$NZP]

Помилка може виникати у скриптах ДГМ та Звіт GNSS (14 лютого 2021 року уже виправлено), коли у файлі DGMList.txt дублюється один із пунктів ДГМ.

Як вирішити? 
На час помилки на карту будуть додані уже 3 пункти ДГМ. Потрібно по черзі скопіювати назву кожного і знайти по файлі DGMList.txt. Один із них дублюється. При чому, інколи назва пункту, що дублюється, може навіть бути іншою. Тоді треба шукати по самих координатах, копіюючи зразу Х та У кожного з трьох пунктів. Ну або просто уважно переглянути Ваш файл DGMList.txt

Що за помилка?

$DGM1=@Text[1].Line[1]

Виникає в скрипті ДГМ, який придбаний ще до 2018 року без прив'язки до ключа. Виникає тоді, коли змінився ПК чи Windows, оскілкьи скрипт був прив'язаний до ПК.

Як вирішити?
Зверніться за оновленням на імейл. Вкажіть номер ключа.

Переглядів: 992 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
avatar
3 Klaid10386 • 15:07, 15.06.2021
створіть телеграм канал для питань,відповілей і новин. через сайт не зручно слідкувати за оновленнями. Якщо такий взе є дайте посилання.
avatar
0
4 Микола • 15:16, 15.06.2021
Техпідтримка надається через імейл Доступно тільки для користувачів. Техпідтримка тільки через імейл тому, що мені важлива історія, що кому і коли надсилав, щоб зразу знати про що мова. Адже скрипти мають різні версії, постійно оновлюються.
Також можна затефонувати Доступно тільки для користувачів. Але коли багато повідомлень на імейл, то телефон відключаю, щоб спершу відповісти на повідомлення електронної пошти.

Месенджерами майже не користуюся, бо вони відволікають від роботи. На повідомлення імейл відповідаю переважно зразу, інколи на протязі кількох годин після отримання.
avatar
1 ivanlisanec • 22:18, 24.12.2020
Доброго дня! Чи можливо зробити так, щоб модуль "Документація" працював виключно В USK 2000, минуючи СК63?
avatar
0
2 Микола • 14:01, 25.12.2020
Доброго дня!
Взагалі-то, даному скрипту байдуже, в якій системі формуєтсья звіт. Якщо обмінник в УСК-2000 - то звіт буде в УСК-2000. Якщо обмінник в СК-63 - то і звіт буде в СК-63. В мене, наприклад, обмінники завжди в СК-63. І якщо реєстратор дає зауваження, що обмінник має бути в УСК-2000 - я пишу йому коректурний, хай він тоді сумістить мою ділянку в МСК із сусідньою ділянкою, яка уже наявна в НКС в СК-63 без розривів і накладок. Або інакше хай не вимагає того, що не можливо виконати технічно. Бо спершу треба було створити нову базу НКС з ділянками в УСК-2000, переведеними за одним єдиним алгоритмом. Потім передати цей алгоритм розробникам і аж тоді вимагати від нас працювати в УСК-2000.

Щодо вашого конкретного запитання, то, щоб мати власний контроль над ділянками в СК-63, в скрипті є можливість включити попередження перед кожним його запуском, яке буде повідомляти, що ділянка не у потрібній вам ск.
Для цього у папці Digitals\TD\Scripts створіть файл MyScript.txt і пропишіть в ньому такий код:
$Mes=@Map.Datum
@if $Mes<>USK2000 then @Break Увага! Ділянка в $Mes
avatar