Головна » 2016 » Серпень » 29 » Скрипт-модуль "Документація" (Версія 4.13 від 28.03.2024)
23:26
Скрипт-модуль "Документація" (Версія 4.13 від 28.03.2024)

Що нового?

Модуль призначений для формування текстових та графічних звітів в програмі Digitals, а також текстових документів MS Word.

Після встановлення появиться нова панель інструментів:

Перша кнопка - налаштування модуля.

Друга кнопка - формує документацію.

Третя - друкує, послідовно виділяючи, всі аркуші.

Для формування звіту потрібно відкрити файл (чи декілька файлів) XML та запустити кнопку Формування документації (кнопка 2).

Звіти формуються на основі шаблонів, які може створити кожен не володіючи навиками програмування. Достатньо вміти створювати на карті текстові поля і відповідно їх форматувати (розмір, тип шрифту, ширина, висота тексту тощо). Також є можливість формування документів MS Word.

Шаблонами модуля стають всі файли dmf, dmt, doc та docx що знаходяться в папці Doc.

Для автоматичного заповнення шаблонів модуля в текст достатньо вставляти спеціально створені для цього символи (т.зв."змінні"), які являють собою коди вигляду $NM, $AD, $TX та інші (повний перелік та їх значення додається), на місці яких після формування з'являться відповідні значення з файлу XML.

Наприклад, якщо поставити в текст шаблону змінну $NM, то на її місці появиться Прізвище Ім'я По-батькові землевласника/землекористувача, на місці $AD - адреса ділянки і т.д.

Для MS Word дані змінні мають трохи інший вигляд: <NM>, <AD> тощо.

Скрипт-модуль вміє формувати документацію, як по одній ділянці, так і по багатьох відразу (в одній документації), прописує усіх співвласників, формує експлікації угідь, суміжників за сторонами світу, автоматично читає з Публічної кадастрової карти кадастрові номери суміжників (на даний час з карти kadastr.live), описує обмеження та багато іншого.

Модуль вміє автоматично сортувати шаблони за видом документації. Для цього до назви папок з шаблонами треба додати код виду документації, наприклад, Doc004, Doc006 і помістити туди необхідні шаблони. Тоді, в залежності від того, який вид документації вказаний у XML, з тої папки будуть підтягуватися шаблони.

Процедура формування документації від А до Я (відео)

1.Відкриваємо в Digitals файл XML (чи декілька файлів). Якщо відкрили декілька файлів, то активуємо першу вкладку зліва (детальніше про формування документації щодо поділу чи об'єдання ділянок читайте ТУТ)

2.Запускаємо скрипт кнопкою 

3.Появиться таке вікно:
Тут вказуємо стать, перевіряємо чи добре відбулося автоматичне відмінювання в родовому та давальному відмінках, вводимо, якщо потрібно, замовника робіт. Бо він може бути іншим, ніж особа, яка фігурує в документації, як власник/користувач, наприклад, якщо робимо документацію на померлу людину чи по довіреності. На юридичну особу вікно має дещо інший вигляд.
Вид документації підтягується з файлу XML. Але тут його можна змінити для конкретного звіту (без зміни в XML).
При натисканні на кнопку Які шаблони? справа появиться такий список: 

Графічні (тобто, картографічні, такі як Кадастровий план, План меж) - це шаблони, які мають розширення файлу *.dmt і являють собою шаблони, в яких на карті, окрім тексту, повинна з'являтися ще й сама ділянка.

Текстові - відповідно, без ділянки, тільки текст (н-д, Титулка, Пояснювальна записка, Завдання) з розширенням файлу *.dmf, які формуються безпосередньо в програмі Digitals.

Всі - це графічні і текстові разом.

Якщо вибрати пункт На вибір, то пізніше появиться перелік усіх доступних шаблонів у відповідній папці Doc (згідно виду документації), з яких можна вибрати тільки ті, які потрібні.

Якщо вибрати Буфер обміну, то в Digitals не буде формуватися взагалі ніякий звіт, а вся зібрана інформація буде передана в буфер обміну для передачі в таблицю Exel (потім через злиття можна передавати дані в MS Word чи OO Writer).

Ну і нова опція - Шаблони Word, коли шаблонами виступають звичайні файли *.doc/*.docx (на даний час такі шаблони доступні тільки для технічки (006)).

Загальний режим звіту - Одиночний або Груповий.
Одиночний - документація формується тільки по одному XML.
Груповий - обробляються зразу всі XML, що відкриті праворуч від активного, і документація формується зразу на декілька ділянок.

Читати кадастрові номери суміжників з НКС - дозволяє включити автоматичне заповнення в суміжниках кадастрових номерів онлайн згідно кадастрової карти. (на даний час відключено, оскільки публічка не доступна)

Читати кадастрові номери з kadastr.live - дозволяє включити автоматичне заповнення в суміжниках кадастрових номерів та підтягування ділянок у викопіювання з відповідного сайту (з 2024 року для цього додатково ще потрібний окремий скрипт, який сформує власну базу ділянок).

Якщо в налаштуваннях скрипту включена опція - Питати додаткову інформацію (рекомендовано не виключати), то додатково в даному вікні будуть ще доступні 4 рядки: Дата договору на виконання робіт, Номер договору, Додаткова інформація 1 та Додаткова інформація 2В поля Додаткова інформація можна ввести будь-яку інформацію (наприклад, вартість документації по договору, номер ділянки паю тощо), яка буде доступна в шаблонах як змінні $Info1 та $Info2.

Якщо вид документації 004, 015 чи 020, то появиться ще одне діалогове вікно:

в яке потрібно ввести додаткову інформацію для документації, якої нема в обміннику. Це, зокрема, цільове призначення, форма власності, назва власника/користувача до відведення (чи до інвентаризації). Також тут можна змінити назву провінції та шифр агрогрупи ґрунтів (якщо декілька - то вводити через похилу риску (/) ) та інший опис ділянки. При цьому майже по кожному пункті є випадаючі списки з можливістю вибрати потрібний варіант.

4. Результат:

  • Якщо були вибрані звичайні шаблони, то через декілька секунд сформується готова документація. Кнопкою  друкуємо, закриваємо поточну та відкриваємо наступну сторінку звіту.
  • Якщо включений звіт в буфер обміну, то в кінці запуститься таблиця Змінні скрипту.xlsx, в якій треба вибрати першу клітинку під заголовком (вкладка Для злиття) та натиснути Ctrl+V. В результаті дані з буфера обміну будуть вставлені в цю таблицю і передані у відповідні шаблони MS Word чи OO Writer.

Кілька ділянок в одну документацію

Для того, щоб сформувати документацію відразу на декілька ділянок, потрібно відкрити в Digitals всі файли XML (кожен в окремій вкладці) і активувати першу вкладку зліва, з якої слід починати. Якщо ділянки з різним цільовим призначенням, то першою вкладкою має бути той XML, цільове призначення якого повинно стояти першим (наприклад, спочатку - ОЖБ, потім - ОСГ). При цьому, в налаштуваннях повинен бути включений Груповий режим. Після запуску скрипт збере інформацію з кожного відкритого обмінника і сформує результат в одній документації.

Якщо потрібно, щоб той чи інший шаблон в Груповому режимі (крім шаблонів word) формувався окремо по кожній ділянці, то для цього треба просто додати в нього будь-який об'єкт в шарі XML Земельна ділянка і розмістити десь за межами видимості друку. Таким чином, даний шаблон буде одиничний і якщо кількість ділянок в документації 5 - то за даним шаблоном сформується 5 копій даної сторінки по кожній з ділянок. Одиничними являються також всі графічні шаблони.

Налаштування модуля (відео)

Для налаштування натисніть кнопку 1. Появиться таке вікно:

Перші три пункти дозволяють виключати відповідний тип шаблонів.
Якщо тут виключити ті чи інші шаблони, то вони потім будуть відсутніми у вікні, яке появляється при запуску скрипту, коли там вибрана опція На вибір.

Буфер обміну дозволяє формувати шаблони в MSWord чи OO Writer, чи інших сторонніх програмах за допомогою передачі даних в буфер та програмного "злиття" таблиці даних із текстовим редактором (кожного разу скриптом буде автоматично відкриватися сторонній редактор).

Груповий режим дозволяє обробляти відразу всі відкриті обмінні файли XML в одну документацію. Обробляються тільки ті обімнники, які відкриті праворуч від активної вкладки. Якщо праворуч від активної вкладки не відкрито жодного обмінника - то опція працює в одиничному режимі. Важливо, щоб в Груповому режимі праворуч не були відкриті будь-які інші сторінки, бо скрипт може сприйняти їх за обмінники також.

Інфо про кадастрові номери в суміжниках дозволяє при відключеному читанні кадастрових номерів в основному вікні програми, включити заповнення їх на експлікаціях суміжників згідно наявних даних в обміннику у такій формі: (кадастровий номер ххххх) або (кадастровий номер не визначено) - якщо кадастровий номер суміжника відсутній.

При включеній опції Зберігати звіт там, де обмінник, готовий звіт буде автоматично зберігатися у папці Документація, яка буде створена у тій же папці, де файл XML. Готовий звіт буде зберігатися у форматі dmf.

Коли відключена опція Друкувати сторінки кнопкою №3, то кнопка 3 буде тільки пролистувати та закривати сформовані звіти, не виводячи їх на принтер.

Запитувати додаткову інформацію включає/виключає додаткові поля для заповнення дати та номера договору та іншої додаткової інформації (поля Додатково 1 та Додатково 2), а також включає/виключає додаткове діалогове вікно для проекту відведення, де вводиться інформація про існуючий стан ділянки до відведення.

Опція Вікно перевірки відмінків дає можливість відключити вікно, де можна коригувати відмінювання прізвищ при груповому формуванні звіту. Відключається це вікно тільки для випадків, коли відбувається обробка багатьох ділянок, де більше 3-ох різних власників. Наприклад, для формування кадастрового плану зразу на 100 ділянок.

Провінція цінних ґрунтів в стандартних шаблонах зараз нікуди вже не підтягується. Але опція залишена, бо для деяких (наприклад по зміні складу угідь) видів документації ця інформація може бути потрібна. Кожна провінція має свої особливо цінні ґрунти, про які скрипт виводитиме попередження в разі попадання ділянки на особливо-цінний ґрунт згідно довідника Digitals\TD\Scripts\PerelikOCGrunt.txt

Якщо в опції Друга система координат вказати додаткову систему координат (крім тої, в якій знаходиться обмінник XML), то тоді в каталог координат в кадастровому плані автоматично буде додано ще дві колонки - Х та У у вказаній другій системі координат. Коли ця опція порожня (не заповнена) - то каталог формується в одній системі координат, в якій знаходиться обмінник. 

Якщо навпроти "Відкрити власні константи" стоїть "Ні", то на цьому налаштування модуля будуть завершені. Якщо "так" - відкриються наступні налаштування:

Тут можна присвоїти власним спеціальним константам  значення, якими потім будуть заповнюватися шаблони у місцях де стоять відповідні змінні  $Kon1$Kon2 і т.д. Значення констант є постійним. Зберігається в програмі до наступного їх редагування чи видалення.

Дальше відкриється вікно для заповнення інформації про розробника документації:

І останнє вікно налаштувань:

Всі ці дані потім підтягуюся в готові звіти на місця відповідних перемінних.

 Структура папок з шаблонами

Всі основні файли модуля знаходяться в папці Digitals/TD. В даній папці знаходяться також і  шаблони. В комплекті є вже готові 6 папок з шаблонами:

1.TD/Doc - шаблони які запускаються завжди, не залежно від виду документації в XML
2.TD/Doc004 - шаблони які запускаються, коли вид документації 004 (проект)
3.TD/Doc006 - шаблони які запускаються, коли вид документації 006 (технічка)
4.TD/Doc008 - шаблони які запускаються, коли вид документації 008 (поділ/об'єднання)
5.TD/Doc015 - шаблони які запускаються, коли вид документації 015 (зміна цільового)
6.TD/Doc020 - шаблони які запускаються, коли вид документації 020 (інвентаризація)

Також є папка-довідник TD/Doc Довідник, де за замовчуванням знаходяться такі файли:

  •     Всі змінні.dmf - це наглядний перелік майже усіх змінних (більше 400) та їх готових значень по конкретному файлі XML
  •     Всі змінні.docx- це наглядний перелік значень усіх змінних (більше 400) по конкретному файлі XML
  •     Таблички експлікацій.dmf - шаблон з готовими експлікаціями.
  •     Табличка параметрів.dmf - шаблон, де знаходиться зразок об'єкта, в якому автоматично заповнюються параметри.
  •     Чистий план.dmf - шаблон, на основі якого найпростіше робити інші різноманітні плани.
  •     Пісочниця.dmf - просто карта, де можна поекспериментувати із змінними

Щоб запустити шаблони із папки Doc Довідник, потрібно поле вид документації залишити порожнім. Тоді появиться діалог усіх папок у папці TD не залежно від виду документації. Серед них буде і Doc Довідник. А також Doc Альтернативні та старі шаблони.

В папках TD/Doc, TD/Doc004, TD/Doc006, TD/Doc008, TD/Doc015 та TD/Doc020 знаходяться окремо для кожного виду документації вже готові:

Як вони виглядають по кожному з видів документації, можна переглянути ТУТ

До папок з шаблонами через пробіл можна додавати різні слова чи словосполучення. Наприклад, Doc004 ФОП, Doc004 ЦДЗК. Тоді, при формуванні, буде виводитися діалогове вікно такого вигляду:

  • ФОП
  • ЦДЗК

І, вибравши те чи інше, отримаємо відповідний звіт.

Аналогічно можна продублювати файл Константи.txt у папці TD - Константи ФОП.txt, щоб дані шаблони підтягували окремі реквізити виконавця робіт.

Так можна сортувати шаблони для різних потреб. Наприклад, в одну папку кинути частину шаблонів, які друкуються на початковому етапі і назвати її Doc Етап 1, іншу частину в папку Doc Етап 2 і тому подібне.

Створення шаблонів для Digitals (відео)

Для того, щоб додати свій шаблон, створіть чистий листок, вставте туди потрібний текст, і в текст вставте відповідні змінні (див. файл Змінні скрипту.xls в папці TD чи тут на сайті). Збережіть файл у форматі dmf (текстовий шаблон) чи dmt (графічний шаблон) в одній із папок Doc, чи створіть додаткову папку DocХХХ, де ХХХ - вид документації і збережіть в ній.

Для того, щоб вставити в документацію експлікації (угідь, суміжників, обмежень), відкрийте файл Digitals\TD\Doc\Таблички експлікацій.dmf і скопіюйте звідти одну із табличок у свій шаблон:

Також, доступні інші види експлікацій, які можна вставити просто в загальний текст як змінні:

Аналогічні змінні є і по обмеженнях.

Створення шаблонів для MS Word

Щоб створити шаблон Word, потрібно просто закинути ваш документ *.docx (чи *.doc) в одну з папок Doc у папці TD та в місцях, де мають підтягуватися потрібні дані з XML, поставити відповідні змінні (повний перелік змінних дивіться тут). 

В скрипті також є додаткова можливість створювати звіти в документах Word (а також OpenOffice Writer) через так зване злиття з таблицями ексель. Для цього використовується опція Буфер обміну. Детальніше про це тут.

 

Див. інструкцію щодо встановлення та стартових налаштувань модуля
Див. історію оновлень модуля

Ціна скрипту разом із шаблонами, які йдуть в комплекті - 900 грн

Щоб придбати скрипт собі чи отримати техпідтримку, пишіть на email: fendak@ukr.net.
Телефон для довідок: (097) 547-48-55.
Скрипт компілюється під ключ ліцензії Digitals. Його можна переглянути в меню Допомога - Про програму. Програма має бути нової версії.
Категорія: Шаблони | Переглядів: 42981 | Додав: Микола | Рейтинг: 4.6/9
Всього коментарів: 4361 2 3 ... 8 9 »
avatar
431 chulovac • 11:15, 30.03.2024
Доброго дня! Підкажіть де налаштувати сортування документації під себе так, щоб КАД ПЛАН був на початку, а потім вже ТИТУЛКА, ЗМІСТ...Дякую!
avatar
432 ryvol75 • 11:50, 30.03.2024
Пронумеруйте (переіменуйте) шаблони в тому порядку, в якому Вам потрібно, наприклад:
01Титулка1
02Титулка2
03 Зміст (gps)
10 Завдання
10 Поясн 1
10 Поясн 2 (gps)
10 Поясн 3 (gps)
10 Поясн4 (gps)
10 Пояси 5 (gps)
11 Заява ст 28
21 Заява Спадкоємець
21 Заява ТД
21 Заява ТД_2
30 Матеріали топо-гео робіт
30 Перелік обмежень 1
30 Перелік обмежень 2
30 Перелік обмежень З
30 Перелік обмежень4
41 Акт охор зон
60 Затвердження ТД
62 Договір ФОП - ТД по ДА
63 Договір ФОП - ТД по ДА +
65 Акт ФОП - ТД по ДА
14 Акт погодження меж - Без СР
39 План меж земельної ділянки - ТД
40 Каталог координат 2-СК
41 ВІДОМОСТІ про МЗ-ТД
50 Кад план А4 - ТД
77 Викопіювання з ПКК 5000 k-Live
77 Викопіювання з ПКК 10000 k-Live
avatar
433 chulovac • 12:52, 30.03.2024
Перейменувавши в таблиці вибору сторінок відображає вірно, так як перейменовано (01 КАД ПЛАН, 10 ТИТУЛКА), а вже після впорядкування вмісту сторінок КАД ПЛАН всерівно майже вкінці, ЗАЯВА ЗАМОВНИКА теж. suspect
avatar
0
434 Микола • 19:35, 30.03.2024
Доброго вечора. Скачайте собі цей скрипт. Він дозволяє сортувати сторінки, як хочете.
Там в коді пропишіть собі порядкові цифри сторінок, як описано в скрипті.

Бо в самому скрипті "Документація", не залежно від цифр сортування, спершу все одно формуються текстові сторінки, а вже потім графічні (так тому, що текстові переважно в груповому режимі і вимагають збірної інформації з усіх обмінників, а графічні по кожній ділянці окремо)
avatar
436 chulovac • 22:00, 30.03.2024
Дякую, все вийшло! respect
avatar
430 kolkasserg • 23:36, 29.03.2024
Чи є можливість налаштвати для LibreOffice.
avatar
0
435 Микола • 19:44, 30.03.2024
LibreOffice та OpenOffice не підтримуються скриптовою функцією
avatar
424 mrsiromanets • 14:35, 29.03.2024
Ще б добавити в змінні $DodatRod та $PidstavaRod добавити слово витяг, щоб і воно його замінювалось, так як зараз всюди вже витяги замість свідоцтв
avatar
0
427 Микола • 17:01, 29.03.2024
Додав до змінної слово "витяг" - "витягу"
Дякую за зауваження.

Також додав, щоб шаблони Word скачувалися скриптом автоматично у папку TD/Doc006 та виправив помилку, коли не зберігало шаблони у папку з обмінником, якщо дана опція включена.

Оновіть скрипт ще раз через меню налаштувань.
avatar
428 mrsiromanets • 17:19, 29.03.2024
Не можу оновити через меню налаштувань, вибиває помилку
https://prnt.sc/16COL_ezl6cT
avatar
0
429 Микола • 18:43, 29.03.2024
тоді напишіть повідомлення на імейл Доступно тільки для користувачів - вишлю оновлення туди
avatar
423 ryvol75 • 14:16, 29.03.2024
У мене поки все працює, тому мої дописи про нормальну роботу скрипта.
https://prnt.sc/rUg1EvyYzKfv
avatar
425 mrsiromanets • 14:37, 29.03.2024
І формує технічку через word шаблон?
avatar
422 ryvol75 • 14:12, 29.03.2024
Формую звіт
https://prnt.sc/5_MdvqicInNL
Коли вибрав шаблони Ворд, то тільки повідомлення про відсутність шаблонів
https://prnt.sc/qACmDqrSgu9k
avatar
418 ryvol75 • 13:02, 29.03.2024
Пишу додатково:
Ворд Є - версія скрипта 4.13
Версія Digitals від 21.03.2024
https://prnt.sc/IjSAl9gLIZEj
avatar
416 mrsiromanets • 12:14, 29.03.2024
https://prnt.sc/sjLZ4gylvTdz
avatar
415 mrsiromanets • 12:14, 29.03.2024
В мене також немає шаблонів word
avatar
0
426 Микола • 16:40, 29.03.2024
шаблони треба скачувати окремо в описі оновлення, вони самі не скачаються
avatar
414 ryvol75 • 11:48, 29.03.2024
Вітаю.
Оновив скрипт.
Ворд є https://prnt.sc/jHS2hgCqND1v
avatar
417 shenakim • 12:30, 29.03.2024
остання версія Digitals?
avatar
419 ryvol75 • 13:07, 29.03.2024
Оновив Digitals до останньої версії від 26.03.2024
Всерівно Ворд Є - не пропадає, не зникає...
Самих шаблонів Вордовських не брав і не перевіряв у роботі...
https://prnt.sc/FOYMpAmE8r0v
avatar
0
410 Микола • 21:22, 28.03.2024
Модуль оновлено (4.13). Про оновлення ТУТ
avatar
411 shenakim • 11:04, 29.03.2024
Щось не так із оновленням. Немає згадки про Word, а э новий пункт 013.00 в  налаштуваннях. Навіть якщо там я ставлю так, то потім знову немає про Word нічого
avatar
412 shenakim • 11:06, 29.03.2024
https://prnt.sc/lzG9toryrtdv
avatar
413 aslogan15 • 11:14, 29.03.2024
Скрипт оновився, але Word шаблонів не бачить, в налаштуваннях де вмикати Word шаблони пише "008.03" замість "текстові шаблони у Word". І тепер відкрити вкладку "інші налаштування" не можливо, тільки якщо паралельно відкрити "перевірити наявність нової версії"
avatar
420 Kochyr • 13:35, 29.03.2024
Ось такі помилки видає
avatar
421 Kochyr • 13:45, 29.03.2024
ось помилки https://prnt.sc/KX-2yq7ZcmDt та https://prnt.sc/lerahFACeEFy
avatar
0
409 Микола • 18:09, 03.11.2023
Модуль оновлено (4.12). Про оновлення ТУТ
avatar
405 tatakuhar • 18:17, 20.10.2023
Добрий день. У зв'язку з блокуванням сайту kadastr.live, тепер не формується схема розташування, так як раніше, з нанесеними зареєстрованими ділянками, чи знайшли вже вихід з ситуації?
avatar
406 ryvol75 • 10:15, 21.10.2023
Для початку можна змінити провайдера.
Я вимкнув у себе на ПК мережеву карту.
На телефоні включив точку доступу і підключився по Wi-Fi до телефону.
Мобільний оператор KS на сьогодні іще не заблокував доступ до сайту.
Лайф і Водафон я не перевіряв.
Хто "не в темі", можна почитати тут
avatar
407 ryvol75 • 10:19, 21.10.2023
Для перегляду у браузері (провайдер Укртелеком) сайт відкриває Mozilla Firefox.
Opera, Google Chrome та Microsoft Edge - не відкривають.
avatar
0
408 Микола • 13:08, 21.10.2023
Добрий день. На даний час розробляю алгоритм, який дозволить формувати це викопіюваня офлайн на основі скачаної вами і збереженої у вас на комп'ютері карти з kadastr.live. Скачайте собі карту по вашому регіоні.
А взагалі, викопіювання з кадастру можна і не додавати в документацію. Воно не є обов'язковим документом в складі документації.
avatar
403 Kochyr • 21:09, 10.09.2023
Доброго дня. Де можна скачати шаблони "Робочий інвент план" та "Зведений інвент план" для А4 формату?
avatar
1
404 Микола • 13:28, 12.09.2023
Доброго дня! В таких шаблонах не було потреби, оскільки згідно пунктів 13 та 22 Порядку проведення інвентаризації земель "Робочий та зведений інвентаризаційні плани не складається у разі інвентаризації окремої земельної ділянки (окремих земельних ділянок), державної інвентаризації земель та земельних ділянок." (окрім випадків наявності на земельній ділянці меліоративних земель). Тому дані плани донедавна (до появи вимогли показувати меліорацію) були неактуальні при інвентаризації одної і більше земельних ділянок. Їх в документацію ми додавали тільки коли інвентаризувався цілий масив земельних ділянок де окрім наявних в кадастрі земель інвентаризувалися і землі, які не були раніше внесені в кадастр. А таке навряд чи влізлося б у А4 формат.

Водночас, коли відбувається зміна земельної ділянки, то червоним змінені межі, а чорним ті, що були до інвентаризації позначаємо на кадастровому плані.

Зараз (з 5 серпня 2022 року) коли Порядку інвентаризації земель внесли цілий ряд змін у зв'язку з введенням в кадастр меліоративних мереж і одним з обов'язковий пунктів даної документації є план меліоративних мереж, то мабуть уже доцільно зробити дані плани і у форматі А4. Бо якщо на ділянці наявна меліоративна мережа - то може це влізиться і в А4. Правда, у зв'язку з тим, що відомості про меліоративні мережі не так легко роздобути, не знаю, чи хтось їх уже додає в документацію. Додають, напевне тільки ті, які вже внесені в кадастр. А їх не так багато.

До речі, зверніть увагу, що в шаблон відсутній план відомостей про меліоративні мережі, які вимагаються віднедавна ст.57 ЗУ "Про землеустрій". Не забудьте вказати, що такі відомості відсутні. Невдовзі щодо цього в шаблони будуть внесені зміни.
avatar
401 malandtach • 15:15, 23.05.2023
Провівши редагування положення підписів (номера точок, довжини ліній) на кадастровому плані і зберігши, положення підписів переміщається назад. Як це відключити?
avatar
0
402 Микола • 16:21, 23.05.2023
див. коментар 376
avatar
394 aslogan15 • 09:45, 10.05.2023
Доброго дня. Запитаю тут, хтось закидає на реєстрацію проекти відведення ОСГ? а то одні того говорять що проекти розробленні до війни можна закидати і вони повним ходом закидають і їх реєструють.
avatar
395 malandtach • 09:55, 10.05.2023
По секрету - закидують, тільки нікому не кажіть, бо то не можна робити
avatar
398 ryvol75 • 18:39, 10.05.2023
Не пишіть нісенітницю.
Вкидати можна і ПОТРІБНО.
Ніякого секрету НЕМАЄ.
avatar
400 malandtach • 20:55, 10.05.2023
Мені по "секрету" сказали, то і я так пишу. А ви такі впевнені певно того, що не переглядали результати останніх засідань кваліф комісії, де декільком СІЗас забрали сертифікати за такі документації з головним аргументом позначки часу підписання обмінника. Того не вважаю дурницею - подаєте на свій страх і ризик
avatar
0
396 Микола • 16:02, 10.05.2023
Тільки ті, в яких договір на виконаня робіт був укладений до лютого 2022 року.
Нові ніби не можна.
avatar
399 ryvol75 • 18:45, 10.05.2023
Все на розсуд реєстратора...
Один дає відмову, а наступний реєструє...
Порада:
Доробляйте і вкидайте, все пройде як не за першим разом так за п'ятим (у нас і таке було)...
Держгеокадастр кожної області окремо-індивідуально давав "настанови" своїм реєстраторам, це видно по тому з якої області приходять пореєстровані за першим чи другим разом, а з якої і за п'ятим...
avatar
397 ryvol75 • 18:38, 10.05.2023
Тут немає ніякого секрету.
Всі проекти по наданих рішеннях "до війни", можна і ПОТРІБНО закидати.
Всі свої, які були не вкинуті, із грудня 2022 по сьогоднішній день, вкидали і вкидаємо (на сьогодні залишились ті де не було речового права на комунальні ділянки).
Держгеокадастр реєструє і дав вказівку реєстраторам "поменше відмов".
Реєстратори Черкаської області реєструють.
Бувають випадки, як і "до війни" що "тормознуті" реєстратори дають "дебільні відмови", далі вкидаємо повторно і все реєструється...
avatar
0
393 Микола • 21:51, 23.03.2023
Модуль оновлено (4.11). Виправлено ряд помилок. Про оновлення ТУТ
avatar
0
384 Микола • 19:29, 28.02.2023
Зверніть увагу, що сьогодні розробники Digitals оновили файл XMLNormal, додавши уже нові зміни по категорії, цільовому, угіддях та обмеженнях. Оновіть програму Digitals, щоб скрипт повноцінно міг підтягувати всі дані із закладки Інфо уже по новому.
avatar
385 riveve60 • 12:01, 01.03.2023
А що саме змінилось? Можна десь глянути?
avatar
386 ryvol75 • 12:47, 01.03.2023
Сама перша візуальна різниця:
У моєму доповненому мною Нормалі було 273 параметри (не беру до уваги параметри від -10 до 0),
у НОВОМУ їх вже 311...
Змінилась нумерація параметрів (відредагував у своїх шаблонах "посилання на параметри Р[***].
Прописав для деяких параметрів "посилання на Класифікатори". (можливо іще не всі...)
+ Нові зміни по категоріях, цільовому, угіддях та обмеженнях (як писав пан Микола).
У себе програму я не оновлював, а новий файл XMLNormal.dmf завантажив із сайту розробників: http://vingeo.com/update/rus/XMLNormal.dmf і замінив тільки файл.

і Т.Д. і Т.П.
avatar
387 riveve60 • 13:18, 01.03.2023
Велике дякую
avatar
388 ryvol75 • 13:20, 01.03.2023
Іще тут, від розробників:
про оновлення шаблону НГО
avatar
389 ryvol75 • 13:22, 01.03.2023
Оновлення шаблону для НГОВ шаблон XMLNormal.dmf додано шари та параметри необхідні для створення обмінного xml-файлу за оновленою методикою НГО земельних ділянок (Постанова КМУ №1147 від 03.11.2021р.). На даний час НКС не готова приймати такі обмінні xml-файли. Чекаємо реалізації відповідного функціоналу від розробників НКС. Для використання шаблону потрібно оновити Digitals.Приклад обмінного файлу http://vinmap.net/docs/7321082101_NGO.zipНові шари в шаблоні:"XML: НГО межа оціночної території 2022" містить межу відповідного населеного пункта/територіальної громади, параметри доступні цьому шару містять опис території, рік виконання оцінки та базові показники НГО оціночної території."XML: Оціночні райони 2022"призначений для меж оціночних районів, в параметрах об'єктів цього шару містяться ідентифікатор(номер) оціночного району та коефіціенти Км4 і Клк. Об'єкти цього шару мають повністю вкривати оціночну території, без накладок та розривів"XML: Природно-сільськогосподарські райони"призначений для меж природно-сільськогосподарських районів, в параметрах об'єктів цього шару містяться базові характеристики відповідного ПСГР. Об'єкти цього шару мають повністю вкривати оціночну території, без накладок та розривів, у переважній більшості випадків оціночна територія буде вкрита одним ПСГР."XML: Агровиробничі групи грунтів 2022"містить межі агровиробничих груп грунтів, в параметрах об'єктів цього шару містяться шифр агрогрупи та бали бонітету різних типів с/г угідь. Об'єкти цього шару мають повністю вкривати оціночну території, без накладок та розривів.Шари, які використовувались для НГО за застарілою методикою, залишились для сумісності.
avatar
avatar
379 ryvol75 • 19:01, 24.02.2023
Яка відмінність між собою шаблонів "27 План відведення" у папках Doc004 від Doc015?
avatar
378 ryvol75 • 18:54, 24.02.2023
Вітаю.
Підкажіть, будь ласка, які зміни додано до шаблону "Кадастровий план", чи можна їх самому додати у свій шаблон, чи простіше Ваш шаблон відредагувати під себе, тому що "Універсальний Кадастровий план" наче трішне "НЕ універсальний".
Наприклад:
- для ПЗ-004 бажано залишить Цільове призначення "Існуючий стан" і "Згідно проекту" (реєстратори будуть по різному трактувать одне цільове, одним потрібно до відведення, другим те що по проекту...);
- Експлікація угідь "ДО"-відведення не стосується документації 004, 006, 008, 020, а лише для 015.
avatar
0
380 Микола • 21:09, 24.02.2023
насправді там все універсально:
1) цільове призначення у випадку з проєктом відведення автоматично прописується як існуюче і проєктне (там використана спеціальна нова змінна);
2) експлікація до відведення скриптом автоматично приховується якщо вид документації технічка;
3) так автоматично міняються місцями написи про перенесення в натуру меж.

Простіше, напевне, перенести ваші зміни в цей кадастровий план, бо у іншому випадку доведеться:
1) перенести скрипт обробки подій
2) перенести окремі шари для обмежень, в які скрипт переводить стандартний шар для того, щоб були різні кольори
3) налаштувати в скрипті висоту табличок для того, щоб коректно все переміщувалося.

Щодо пралу відведення - він у двох папках ідентичний. Чому він два рази? Тому, що для технічки його не треба і через це його не можна було кинути в папку Doc. А для двох видів проєкту його треба - тому два рази.
avatar
381 ryvol75 • 21:31, 24.02.2023
Дякую за роз'яснення.
Я там трішки напутав і написав що Експлікація угідь "ДО"-відведення стосується 015, насправді зміна угідь виконується поки тільки за Еколого-економічним... 025, більш ніяким ПЗ чи ТД угіддя не змінюються (можливо я не все знаю).
Якщо це все так, чи можна щоб дві експлікації залишались тільки за умови коли ПЗ = 025, а при інших (не 025) табличка угідь "ДО" ховалась? Чи це вже зайві заморочки?
У ТД я тепер бачу тільки одну Експлікацію угідь, а в ПЗ цільве "До" та "Після" відведення.
avatar
0
382 Микола • 21:46, 24.02.2023
На практиці угіддя змінюються і проєктами відведення 004 та 015. Наприклад, розробляється квартал забудови. До відведення там були умовні сінокіс чи рілля, після відведення - 012.00 Землі, зайняті поточним будівництвом та відведені під будівництво (будівництво на яких не розпочато). Але якщо робимо проєкти по с/г землях, то вказуємо до і після однакове угіддя. Можливо, зараз до питання існуючих і проєктних угідь кадастрові реєстратори вже так прискіпливо не чіпляються, але в один час, пам'ятаю, то була жесть. Тому і було придумано показувати одночасно дві експлікації угідь в проєктах відведення.
Але дискусія про те, які угіддя потрібно показувати в проєктах 004 досі не зникла. Одні продовжують вважати, що правильно вказувати проєктні. Інші - що треба вказувати існуючі. Тому одночасно два - це як компроміс.

P.S. На даний час дві експлікації будуть в будь-якому проєкті, якщо в назві документації міститься слово "проект", в тому числі і по 025.
avatar
383 ryvol75 • 22:08, 24.02.2023
Так, пам'ятаю "жесть" із Кад.планами, тому і перепитував...
Я вже "прогнав" різні документації 004, 006, 015... 
Все працює, все влаштовує...
Дякую Вам за відповідь і за вашу працю.
avatar
0
377 Микола • 20:12, 23.02.2023
Всі оновлені у версії 4.10 шаблони (в тому числі А3, які автоматично не оновлювалися), можна Доступно тільки для користувачів.
1-20 21-40 41-60 ... 141-160 161-180
avatar