Головна » 2016 » Грудень » 12 » Шаблони для звіту по RTK (матеріали геодезичних вишукувань)
19:27
Шаблони для звіту по RTK (матеріали геодезичних вишукувань)

Шаблони складаються із чотирьох аркушів:

  • Схема GNSS-спостережень
  • Відомість обробки векторів (електронний польовий журнал)
  • Відомість обчислення координат виміряних точок GPS та оцінки їх точності
  • Відомість вирахування площі земельної ділянки

    

 

Все розраховується повністю автоматично (див.відео).

Після встановлення в Digitals з'явиться така панель інструментів: 

Перед запуском скрипту потрібно відкрити в Digitals файл XML, першою кнопкою додати точки gps-знімання у форматі TXT чи DAT (не обов'язково). Друга кнопка формує звіт.

Якщо першою кнопкою точки не додані - то вони згенеруються автоматично при запуску звіту другою кнопкою.

Щоб відкрити налаштування скрипту, створіть нову чисту карту (без жодного об'єкта на ній) і натисніть другу кнопку скрипту. В результаті появиться таке вікно налаштувань:

1. Автоматично генерувати СКВ та супутники (коли нема даних)

При включеній опції можна формувати звіт і без наявності точок зйомки. В такому випадку СКВ (середньо-квадратичне відхилення) як у плані так і по висоті генеруються автоматично. Автоматично генерується і кількість видимих супутників. При цьому, якщо частина точок має всі ці дані, то вони залишаються оригінальними.

2. Автоматично визначати найближчі бази RTK

Для роботи скрипту потрібен файл-довідник такого вигляду:


Тут через пробіли мають бути вказані назва (чотиризначний код) бази та її координати X Y та Z. Якщо опція автоматичного визначення бази включена, то скрипт сам вибирає найближчу до місця зйомки базу із даного списку. Якщо відключена - то на карту додаються зразу всі бази, що потім вручну вибрати потрібну.

Файл-довідник називається RTKList.txt і знаходиться він в папці Digitals. За замовчуванням в нього уже введені координати усіх баз одного з постачальників послуг РТК - SystemSolution. Якщо постачальник РТК у Вас інший - то взамін цих введіть координати його баз. Наявні у зразку координати в системі СК-63. Якщо Ви працюєте в іншій системі координат - то введіть координати баз в Вашій СК. Повний перелік координат у різних СК компанії SystemSolution можна знайти на сайті (див.ТУТ). Координати баз інший постачальників послуг (наприклад, Zakpos) запитуйте у Ваших постачальників послуг РТК.

3. Скорочена відомість обробки векторів

Призначена для тих, в кого нема даних про висоту точок над рівнем моря (параметр Z). В такому разі табличка Відомості обробки векторів буде мати спрощений вигляд:

Скорочена відомість також включається автоматично тоді, коли по Z одні нулі

4. Масштаб схеми

Включає/відключає автомасштаб на Схемі GNSS-спостережень, а також дає можливість прямо в цьому полі поставити вручну потрібне значення масштабу (або вибрати із випадаючого списку).

5. Формат аркуша схеми

Дозволяє вибрати із списку потрібний формат аркуша (А4, А3, А2, А1 та автоматично). В комплекті скрипту наявні тільки шаблони А4 та А3. Але, при потребі, користувач може на основі наявного створити додактові шаблони для решти форматів аркушів. Щоб підключити такий шаблон до скрипту, потрібно в його назві в кінці через пробіл просто поставити А2 чи ін.(шаблони знаходяться в корні папки Digitals).

Якщо вибрати пункт "автоматично", то формат аркуша буде розраховуватися автоматично, залежно від кількості точок у ділянці - якщо точок більше як 25, то формат А4 автомтаично буде переключатися на А3.

6. Довжина обрізки векторів

Якщо це значення порожнє - то вектори, що йдуть від точок зйомки автоматично обрізаються за кілька сантиментів до краю рамки. Але якщо тут поставити конкретну цифру (наприклад 4), то вектори будуть створюватися тільки на вказану довжину (у міліметрах), щоб не нагромаджувати весь аркуш суцільними лініями, коли на ділянці багато точок.

Якщо тут поставити 0 - то вектори взагалі не будуть створюватися.

7. Діалог відкриття файлу з даними

Якщо опція відключена - то перша кнопка буде не викликати діалог вибору файлу, а просто самостійно додавати усі точки на вузлах ділянки. Друга кнопка також перевіряє, чи такі точки наявні, і якщо ні - створює їх автоматично. Але створення точок наперед першою кнопкою дає можливість потім їх корегувати.

Якщо на діалозі вибору шляху з файлом (перша кнопка) натиснути - Скасувати, то точки також будуть створені автоматично.

8. Перший рядок файлу - заголовок

Потрібно включити в тому випадку, коли файл із даними GPS має рядок заголовку.

9. ID шару точок GPS

По замовчуванню тут вказаний id28, шар - Точки знімальної мережі. Можна вибрати щось інше.

10. Автоматично генерувати

Дана опція стосується тільки випадку, коли відсутні точки зйомки ділянки, що отримані з приладу. У випадаючому списку доступні такі варіанти:

Якщо вибрати варіант "усі точки ділянки", то скрипт автоматично створить пікети на усіх поворотних точках ділянки. При інших варіантах - точки будуть створені на інших відповідних об'єктах. При цьому без дублювання.

11. Відкрити налаштування колонок з даними.

Якщо "так", то відкриються наступні налаштування:

Тут потрібно вказати в якій колонці файлу gps знаходяться відповідні дані.

Файл з даними повинен виглядати орієнтовно так (скачати):

Перші 4 колонки обов'язково Номер точки КоординатаХ КоординатаУ КоординатаZ. Дальше - в будь якому порядку, залежно від налаштувань експорту із приладу GPS.

Третє вікно налаштувань виглядає так:

Тут, в основному, вказуються дані, які потім підтягуються в шаблони. Також є можливість включити Діалог вибору виду документації. Якщо включено - то вид документації у Схемі буде підтягуватися не з файлу ХМЛ, а з діалогу вибору.

Діапазон кількості видимих супутників - опція призначена для режиму автоматичного генерування СКВ та кількості супутників. Дозволяє задати діапазон кількості супутників, в межах якого буде здійснюватися випадковий вибір. Даний діапазон різний у різних приладів залежно від підтримки Глонасс та інших супутникових систем.

Якщо поле Система координат залишити порожнім - то система координат буде автоматично читатися з обмінника xml.

Тип рішення за замовчуванням - дозволяє вказати тип рішення (фіксоване, плаваюче, автономне і т.д.) на випадок, коли цієї інформації не буде знайдено в параметрах точок.

Висота прибору за замовчуванням - дозволяє вказати висоту приладу GPS на випадок, коли цієї інформації не буде знайдено в параметрах точок.

Зберігати звіт у папці "Документація" - дає можливість включити автоматичне збереження звіту у папці, де знаходиться обмінник (в цій папці додатково створюється папка під назвою "Документація").

І останнє вікно налаштувань дозволяє змінити ID параметрів з відповідними даними:

Потрібно міняти тільки в тому випадку, коли у Вас вже є карта із готовими точками GPS-знімання із заповненими даними про СКВ, кількість супутників тощо. Або коли дані GPS в інших форматах.

Додатково:

Перша кнопка скрипту дозволяє не тільки додавати точки знімання, а ще й робити з ними певні маніпуляції, а саме:

1) якщо виділити тільки частину з уже доданих раніше точок і запустити скрипт першою кнопкою, то відбудеться зміна масштабу карти так, щоб виділені точки влізлися на майбутню Схему. При цьому автоматично будуть винесені підписи в тих самих розмірах і позиції, які будуть потім на схемі. Також це зручно при додаванні точок і потім збору об'єктів, щоб видно було підписи точок і щоб вони не заважали.

2) якщо виділити повністю усі точки і натиснути кнопку - то відбудеться переприсвоєння їх номерів. Це зручно у випадку, коли Ви додали усі точки на карту, а потім деякі видалили (наприклад, точки на четвертих кутах будівель). І щоб номери точок знову йшли за порядком, якраз призначений цей варіант запуску.

 

СКВ автоматично генерується за формулою, яка залежить від відстані до базової станції та кількості видимих супутників плюс випадкова похибка. Кількість видимих супутників генерується повністю випадково але має просторову тенденцію, тобто, якщо дві точки знаходяться поряд - то кількість супутників буде схожою за значенням.

Відомість вирахування площі формується за найбільш точним аналітичним способом за відомими координатами поворотних точок.

Читайте, як редагувати ваші реквізити.

Вартість скрипту з шаблонами 400 грн.

Щоб придбати скрипт собі чи отримати техпідтримку, пишіть на email: fendak@ukr.net.
Телефон для довідок: (097) 547-48-55.
Скрипт компілюється під ключ ліцензії Digitals. Його можна переглянути в меню Допомога - Про програму. Програма має бути нової версії.
Категорія: Шаблони | Переглядів: 16899 | Додав: Микола | Рейтинг: 4.5/4
Всього коментарів: 431 2 »
avatar
42 venera414 • 12:07, 02.08.2022
Доброго дня! Після оновлення Digitals СХЕМА GNSS-СПОСТЕРЕЖЕНЬ не формується як треба , лінії векторів виходять за межі рамки.
avatar
0
43 Микола • 18:38, 02.08.2022
Добрий день! Зверніться на імейл - вишлю вам оновлений скрипт, де враховані ці зміни в програмі. Вони були ще в листопаді 2021 року. Див. коментар 38
avatar
39 vova10071986 • 16:59, 17.02.2022
Підкажіть чи має право інженер землевпорядник працювати з GPS при здійсненні робіт із землеустрою? Чи потрібно бути інженером геодезистом?
avatar
0
40 Микола • 19:11, 18.02.2022
Питання дискусійне. Одні кажуть, що треба, інші - що не треба. Чітко це не прописано в законах, як у нас часто буває.

Відповідно п.3.2. Вимог до технічного і технологічного забезпечення виконавців топографо-геодезичних і картографічних робіт:
3.2. Створені виконавцями робіт топографо-геодезичні і картографічні матеріали підписуються керівником суб’єкта господарювання та сертифікованим інженером-геодезистом.

Також у ст.51 ЗУ "Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність" після змін згідно Закону 1423-IX вказано:
"Топографо-геодезичні і картографічні роботи при здійсненні землеустрою виконуються особами, які отримали кваліфікаційний сертифікат інженера-землевпорядника відповідно до ЗУ "Про землеустрій.
Сертифіковані інженери-геодезисти несуть відповідальність за якість результатів топографо-геодезичних і картографічних робіт (крім топографо-геодезичних та картографічних робіт при здійсненні землеустрою).
 "

І згідно ст.50, 55 тощо ЗУ "Про землеустрій", проект, технічка тощо включають в себе матеріали геодезичних вишукувань чи топографо-геодезичних робіт.

Але ніде не вказано, що сертифікованого  геодезиста треба саме тільки при зйомці за допомогою gps. А для тахеометра чи теодоліта - не треба. Вказано це було тільки в ПОРЯДКУ використання апаратури супутникових радіонавігаційних систем під час проведення топографо-геодезичних, картографічних, аерофотознім, який втратив чинність ще в грудні 2019 року. Саме в ньому було чітко вказано, що треба сертифікованого геодезиста при зйомці GNSS.

Тобто, якщо тепер і вимагають сертифікованого геодезиста при розробці документації, то вимагати мають не залежно від того, чим проводяться обміри. Але, якщо не вимагають при зйомці тахеометром - то не повинні вимагати і при зйомці gps-ом.

Також тут дискусійним є питання, що таке "топографо-геодезичні роботи" в складі документації із землеустрою? Згідно з визначенням ЗУ "Про топографо-геодезичну діяльність" топографо-геодезичні та картографічні роботи - процес створення геодезичних, топографічних і картографічних матеріалів, даних, топографо-геодезичної та картографічної продукції. Дехто вважає, що така діяльність при розробленні документації із землеустрою не проводиться. А проводиться натомість кадастрова зйомка. А відтак - ніякого геодезиста не потрібно.

Зокрема, згідно ст.198 ЗКУ:
1. Кадастрові зйомки - це комплекс робіт, виконуваних для визначення та відновлення меж земельних ділянок.
2. Кадастрова зйомка включає:
а) геодезичне встановлення меж земельної ділянки;
б) погодження меж земельної ділянки з суміжними власниками та землекористувачами;
в) відновлення меж земельної ділянки на місцевості;
г) встановлення меж частин земельної ділянки, які містять обтяження та обмеження щодо використання землі;
ґ) виготовлення кадастрового плану.


Тобто, це наче весь комплекс геодезичних робіт, які ми проводимо при виготовленні документації. А інші заперечують, що кадастрова зйомка - це насправді не окремий вид робіт.

На практиці знаю, що багато розробників не вказують сертифікованих геодезистів. Але використовують технологію GNSS. Власне тому з шаблонів вилучений сертифікований геодезист, який би мав підписувати матеріали поряд із землевпорядником.
avatar
41 vova10071986 • 09:41, 19.02.2022
Дяку за розгорнуте пояснення!
avatar
1
38 Микола • 17:12, 22.11.2021
Після оновлення Digitals у зв'язку із змінами в програмі обрізка векторів по рамці карти в скрипті більше не працює. Працює тільки обрізка векторів на вказану відстань від точки. Задати цю відстань можна в налаштуваннях скрипту в опції Довжина обрізки векторів:

П.С. Щоб відкрити налаштування скрипту, створіть нову чисту карту (без жодного об'єкта на ній) і запустіть основний скрипт РТК.

Для відновлення обрізки векторів по рамці карти зверніться на імейл за оновленням скрипту.
Але якщо у вас скрипт новіший за 17.10.2019 року, то він і так працюватиме. Тоді звертатися за оновленням нема сенсу (крім випадку, якщо вам дуже суттєво, щоб обрізка векторів була по рамці, а не на вказану відстань). Для отримання оновлення скрипту вказуйте ключі, під які отримували скрипт.
avatar
36 shvetsolrob • 18:16, 20.04.2021
Доброго дня. Відкриваю одним файло декілька ХМЛ (опори леп), створюю загальну схему і відомості, а відомість площ - окремо на кожну опору. До сьогодні працювало. Тепер бачу що відомість площ обраховує також на кожну, але зразу ж закриваються вікна, залишається активна тільки остання ділянка. Підкажіть, будь-ласка, в чому може бути проблема.
avatar
0
37 Микола • 22:00, 20.04.2021
Даний скрипт не має можливості формувати звіт зразу по декілької ділянках одночасно.
Він формує звіт тільки по одному відкритому файлі xml. При цьому на карту можна додати кілька ділянок і скрипт створить точки на ній (якщо ви не додали точки зйомки самостійно), але вся інформація для звіту береться тільки з одної (тої яка відкрита першою) ділянки і відомість площі ніяк не мога формуватися зразу на декілька ділянок одночасно чи окремими шаблонами. Тут такий масовий режим просто не прописаний.

На кожну опору вирахування площі скрипт міг давати тоді, коли ці опри були в межах одної ділянки як вкраплені контури, бо скрипт рахує площу кожого вкрапленого контура окремо, потім віднімаючи її від загальної. Все це відображається у відомості.
avatar
32 mrsiromanets • 20:22, 16.02.2021
Доброго вечору, скрипт перестав працювати в чому може бути проблема, старий до оновлення працює а оновлений чомусь перестав працювати хоча все добре було. Line 1587: $NT3=@Text[3].Line[2] incorrect Text.line index - 2
avatar
0
33 Микола • 22:13, 16.02.2021
Добрий вечір! Це пов'язано з тим, що в основному скрипті (я не догледів) була розбіжність із кнопкою додавання точок. Додавайте наперед точки першою кнопкою скрипту - тоді помилки не буде.

Це уже виправлено. Відправив вам оновлення на  імейл.
avatar
34 mrsiromanets • 22:36, 16.02.2021
Дякую запрацювало, але перестало заповнювати повністю відомість обчислення векторів, а саме тип рішення і висоту прибору, плюс ставить якісь градуси в периметрі у відомісті вирахування площі. Я походу щось накляцав
avatar
0
35 Микола • 23:19, 16.02.2021
відписав на імейл
avatar
0
31 Микола • 20:37, 15.11.2020
Оновлено шаблон Схеми та скрипт. Тепер схема виглядає ось так - ДИВ.
  • розширено основну робочу область схеми;
  • зменшено розміри міні-схеми в кутку;
  • в новому розрахунку автомасштабу міні-схеми враховано, щоб умовні знаки станції і місця зйомки не налазили на лінію квадрата рамки схеми;
  • додано умовні позначення;
  • колір ділянки змінено на червоний;
  • додано шар з унікальним умовним позначенням для ділянок, які є на ПКК;
  • змінено умовні знаки стрілок;
  • покращено центрування схеми (раніше за центром ділянки, тепер за умовним центром усіх точок зйомки);
  • міри ліній тепер синім кольором в шрифті GostTypeAU, номер точок - D231 (шрифти можна скачати ТУТ, для встановлення помістіть файли з архіву у папку Windows/Font);
  • розширено рамку та штамп;
  • включено обрізку векторів на 5 мм від точки (можна змінити в налаштуваннях скрипту).


Як виглядає оновлений шаблон у форматі А3, можна переглянути ТУТ
avatar
0
30 Микола • 16:51, 08.11.2020
Скрипт оновлено:
1. Оскільки експерти почали давати зауваження, що до земельного кадастру мають вносититься координати поворотних точок меж угідь з відображенням їх на плані, то в скрипт при автоматичному генеруванні пікетів зйомки додана можливість автоматичного генерування пікетів не тільки в поворотних точках межі ділянки, а й в поворотних точках меж угідь та обмежень у використанні. Відповідно - координати цих точок будуть відображатися у відомості обчислення координат.


2. Додано можливість вручну задавати потрібний масштаб Схеми, вибираючи із випадаючого списку потрібне значення, чи просто ввівши у відповідне поле потрібне число.


3. Додана можливіть вибирати формат аркуша схеми. В комплект скрипту додано шаблон схеми формату А3. Також є можливість вибрати варіант "автоматично". В такому випадку формат аркуша буде автоматично змінюватися з А4 на А3, коли на ділянці більше 25 поворотних точок.

4. Вектори, що йдуть від точок зйомки автоматично обрізаються за кілька сантиментів до краю рамки. Але якщо у відповідній новій опції поставити конкретну цифру (наприклад 4), то вектори будуть обрізатися на заданій відстані (в міліметрах) від точки зйомки, щоб не нагромаджувати весь аркуш суцільними лініями, коли на ділянці багато точок.

5. Перша кнопка скрипту тепер не тільки додає пікети з файлу, а й виконує з ними ряд інших маніпуляцій:
1) Автоматично зразу після додавання створює підписи номерів точок в тому самому масштабі, в якому вони будуть потім на схемі. На схемі збережеться навіть позиція підписів, так що їх можна зразу розсунути, щоб не було накладок.
2) Якщо після додавання виділити частину пікетів і натиснути на кнопку знову - то відбудеться зміна масштабу карти і підписи номерів пікетів будуть винесені заново в новому масштабі (масштаб карти розрахується по розмаху тільки виділених точок так, щоб вони влізли на майбутню схему). Дана опція зручна, зокрема, при додаванні на карту точок з приладу gps, і потім зборі об'єктів. Бо інколи в одному місці густо точки, тоді потрібно збільшити масштаб і винести підписи заново. Тепер достатньо виділити ці згущені точки і натиснути на кнопку - підписи і умовні знаки пікетів зразу стануть читабельними.
3) Якщо виділити усі наявні на карті пікети і натиснути першу кнопку - відбудеться переприсвоєння їхніх порядкових номерів. Такий варіант призначений для випадків, коли після додавання пікетів Ви видалили частину з них (наприлад, на четвертих чи внутрішніх кутах будівель). Відповідно, зіб'ється послідовність нумерації. В такому випадку достатньо виділити усі пікети і натиснути на першу кнопку скрипту, щоб їх нумерація знову стала послідовною.

Більше детально читайте в описі скрипту вище, який оновлено також.

Для отримання оновлення пишіть на email з пошти, на яку отримували скрипт, вказавши темою повідомлення "Оновлення РТК". Також вкажіть номер ключа вашої програми Digitals. Оновлення безкоштовне.
avatar
28 BonoU2 • 13:40, 20.03.2020
Добрий день. Скажіть, яким чином зромим, щоб при формуванні звіту в першій "Схемі" автоматично відкривало оцифрований растр ДГМ ?
avatar
0
29 Микола • 14:33, 20.03.2020
Добрий день
В даному скрипті таке не передбачено
avatar
0
27 Микола • 12:45, 17.10.2019
Скрипт оновлено:
1. Тепер підтримуються файли з GPS, в яких роздільником даних є не тільки знак табуляції, а й пробіл чи кома. Також підтримуються файли, де у колонках крім власне значень, є ще спереду через двокрапку заголовки (н-д, HSDV:0.038 VSDV:0.119 STATUS:FIXED SATS:4)
2. Відомості (векторів та координат) тепер автоматично створюються на 20 сторінок (900 точок зйомки). Раніше було у два рази менше.
3. Визначення найближчої бази тепер відбувається не графічним, а математичним способом, завдяки чому скрипт почав формувати звіт значно швидше. Також заборонено оновлення карти, коли на ділянці багато точок. Тому тепер звіт на ділянки, де багато точок формується в рази швидше.
4. З панелі інструментів вилучена кнопка налаштувань скрипту. Щоб відкрити налаштування скрипту тепер потрібно створити в програмі чисту карту (без жодного об'єкта на ній) і натиснути на другу кнопку скрипту. Або ж закрити в програмі взагалі усі вікна (до появи сірого фону) та запустити скрипт.
5. Додано автоматичне розміщення підписів бази та місця зйомки на міні-схемі так, щоб не було накладок на лінію.
6. Тепер відомість обчислення площі формується і коли на ділянці є вкраплені контури.
7. Якщо таблиця у відомості площі не влазить на один аркуш, то автоматично створюються інші аркуші.

Для отримання оновлення пишіть на email з пошти, на яку отримували скрипт, вказавши темою повідомлення "Оновлення РТК". Також вкажіть номер ключа вашої програми Digitals. Оновлення безкоштовне.
avatar
24 rpylypchuk88 • 16:24, 17.08.2019
Скажіть будь-ласка, чи вирішена проблема із не правильними відмінками адреси у  даному скрипті, оскільки є проблема саме із цим скриптом, в таких скриптах як Документація, адреса провідміняється вірно!
avatar
0
26 Микола • 10:44, 19.08.2019
Адреса ділянки в цьому скрипті, як і в інших (крім модуля "Документація", де є багато різних варіантів завдяки змінним) записана у формі: с.Верхній Дорожів, вулиця Нижня, 185 Дрогобицького району Львівської області. Що тут може неправильно відмінюватися? Район та область в родовому відмінку? Вони читаються з довідників і завжди є правильними. Село і вулиця взагалі не відмінюються.
avatar
23 rpylypchuk88 • 16:21, 17.08.2019
Чи можливо за допомогою даного скрипту виготовити одночасно звіти на декілька окремих земельних ділянок?
avatar
0
25 Микола • 10:41, 19.08.2019
Просто відкривши декілька XML - ні. Можливо тільки перед формуванням додати точки зйомки на карту по межі сусідніх ділянок, будівель та ін.. А вже після формування на абрисі вставити самі контури цих ділянок, будівель тощо.
avatar
21 ilyazemrasvet • 16:48, 10.08.2019
Доброго дня! даний шаблон почав видавати помилку Line755: $NT3=@Text[3].Line[2] Incjrrect Text. Line index - 2 при формуванні схеми RTK схеми і далі припиняє формувати. Як виправити помилку?
avatar
0
22 Микола • 13:11, 11.08.2019
Доброго дня! Ця помилка виникає при заміні ПК чи ОС. Зверніться на email, перероблю вам скрипт під ключ Digitals, щоб при заміні ПК скрипт продовжував працювати. Але пишіть з тої пошти, на яку я вам відправляв даний скрипт. Вишліть номер ключа вашої програми Digitals. Його можна подивитися в меню Допомога - Про програму
avatar
19 jeck6528 • 14:30, 22.11.2018
скажіть а як в штампові провідміняти Прізвище Ім'я побатькові??
avatar
0
20 Микола • 15:12, 22.11.2018
якщо ви запитуєте про даний шаблон - то тут можна замість перемінної $NM поставити $NMDat
якщо взагалі (коли шаблон без скрипту) - то дивіться розділ Функції DMT-шаблонів
avatar
17 jeck6528 • 12:02, 21.11.2018
Скажіть будь-ласка цей скрипт можна переробити під In4 ???
avatar
0
18 Микола • 17:07, 21.11.2018
Не буду переробляти під ін4, бо не бачу сенсу в цьому, ІН4 вже мало хто робить, а xml роблять всі. Розумію, що може у вас робота поділена на два етапи, ви робите спочатку ІН4, а потім вже коли готова документація - то аж тоді робиться xml. Але для чого такі сладнощі? візьмість собі скрипт Скрипт-модуль "XML" (версія 5.04) - і будете зразу за хвилину мати готовий XML. Або ж використовуйте компонент програми Digitals XML Cheker, який миттєво конвертує ІН4 в XML (в меню файл появляєтсья пункт Конвертувати в XML).
avatar
15 vanorud777 • 13:47, 30.11.2017
Чому у Вас на кад.плпні та у відомостях по координатах після коми заокруглюються міліметри
avatar
0
16 Микола • 16:07, 30.11.2017
Заокруглення відбувається до трьох знаків після коми тому, що коли 2 знаки, то виникають проблеми з тим, що не сходиться площа чи довжини ліній на паперових звітах та в обмінному файлі, чи не сходиться сума площ угідь з площею ділянки на 0,0001.

Детальніше дивіться в статті Налаштування округлення
avatar
13 shevchuk1976 • 19:26, 29.11.2017
Вітаю, пане Микола. Ваші шаблони працюють в демо версії Digitals ?
avatar
0
14 Микола • 12:36, 30.11.2017
Доброго здоров'я
Скрипти працюватимуть, але з обмеженими можливостями.
Зокрема, не працюватиме автомасштаб в шаблонах і постійно виводитимуться повідомлення: "Збереження відстутнє в демо-версії", бо кожен сформований звіт в результаті зберігається в тимчасові папки. Це є необхідним. Тут головне факт зберігання, а чи буде він в результаті збережений - не важливо.
Але на виході все одно отримаємо нормальні сформовані шаблони технічки чи проекту.
Ну і ще один нюанс - на кожній сторінці при друку буде напис, що це демо-версія. Це Digitals ставить такий штамп сам.

Не працюватиме в демо-версії скрипт, який формує XML.
avatar
11 kovboj4754 • 17:52, 01.11.2017
треба добавити функцію зберігання в тій самій папці де знаходиться обмінний файл
і так само для ДГМ
avatar
0
12 Микола • 17:50, 05.11.2017
Тепер у всіх скриптах, які формують сторінки документації, коли в налаштуваннях скрипту включене збереження звіту, то сформовані сторінки зберігаються в папці з обмінником, де створюється окрема папка під назвою "Документація".
Зверніться за даним оновленням на імейл.
avatar
9 vanorud777 • 14:22, 20.07.2017
Як придбати
avatar
0
10 Микола • 15:19, 20.07.2017
пишіть на email, вказаний в кінці опису вище коментарів
avatar
0
8 Микола • 23:17, 29.12.2016
Вдосконалив скрипт. Тепер:
-скорочена відомість включається автоматично, коли по Z на кожній точці одні нулі.
-якщо кількість точок більше 46, то таблиці у Відомості оброблення векторів та Відомості обчислення координат переносяться на другі сторінки та починаються з пункту 47.
-виправив помилку, коли часом не створювало підписи назви бази та місця зйомки на міні-плані.
-якщо в колонках з даними не тільки значення, а й заголовки (наприклад HSDV:0.017 STATUS:FIXED SATS:9), то скрипт буде витягувати тільки значення)
-додав більш великі масштаби на міні-плані (до 10 000 000) для векторів довжиною до 100 км
avatar
7 МПшник0170 • 23:03, 29.12.2016
теж зустрічалось 6 метрів
1-20 21-25
avatar