Головна » 2020 » Січень » 4 » Схема розташування
00:46
Схема розташування

  Універсальна схема розташування земельних ділянок, у яку можна завантажувати різні растри.

Даний скрипт дає можливість:

1) формувати схему як з файлів XML так і з файлів IN4, витягуючи з них потрібну інформацію;
2) формувати схему просто виділивши контур ділянки в будь-якому шарі;
3) формувати схему одночасно на декілька ділянок;
4) підключати до скрипту декілька різних шаблонів схеми.

Щоб сформувати схему з файлу XML чи з файлу IN4 потрібно просто відкрити даний файл і запустити скрипт, натиснувши на кнопку .

Щоб сформувати схему одночасно із декількох файлів XML, потрібно відкрити ці декілька файлів в програмі Digitals, активувати вкладку (карту), на якій знаходиться перший файл (обов'язково сама ліва вкладка) і запустити скрипт.

В результаті ділянка з активної карти та з усіх, які відкриті праворуч будуть додані на схему розташування і відповідно підписані:

Якщо ж потрібно зробити схему розташування на ділянку, на яку ще не сформовано жодного обмінника, то достатньо просто намалювати контур ділянки (чи ділянок) і запустити скрипт. Тоді відбудеться читання КОАТУУ з ПКК і по КОАТУУ за довідниками автоматично визначаться область, район та населений пункт*. Додатково ще появиться таке вікно:

Тут можна додатково вказати назву проїзду та номер будинку чи ділянки, потрібно вибрати цільове призначення та вказати кому відводиться земельна ділянка. Після цього буде сформована схема, яка аналогічна першій.

Якщо створити нову чисту карту (без жодного об'єкта на ній) і запустити скрипт, то відкриється вікно налаштувань скрипту:

Тут можна змінити масштаб шаблонів та відключити груповий режим (коли в схему додаються усі обмінники, які відкриті праворуч).

Унікальною особливістю скрипту є можливість підключати до нього декілька різних шаблонів (до 10). Щоб підключити шаблон, достатньо просто помістити файл шаблону (*.dmt) у папку Lists\scrSkhema. Тоді при формуванні схеми появлятиметься діалог для вибору того чи іншого шаблону такого вигляду

де пункти для вибору ідентичні назвам шаблонів у папці.

При цьому ще є додаткова опція - Читати вид документації з XML.
Якщо вона включена, то залежно від виду документації у файлі XML, відкриватиметься той чи інший шаблон. Ідентифікація шаблону за видом документації відбувається по наявності в назві шаблону у дужках слова чи словосполучення із назви виду документації.
Наприклад, якщо в назві шаблону в дужках міститься слово "проект", то він формуватиметься тільки тоді, коли у назві виду документації також наявне це слово. В дужках можна написати і код документації і будь-яке інше слово чи навіть повну назву виду документації, щоб дана схема формувалася тільки при цьому конкретному виду документації.

Якщо ж у папці з шаблонами наявні декілька різних шаблонів з однаковим словом у дужках, то тоді при формуванні з'являтиметься список даних шаблонів з можливістю вибрати потрібний.

В даному випадку у папці Lists\scrSkhema крім файлу Схема (Проект) був наявний ще файл Схема (Проект) з печаткою. До речі, зручний варіант для замовлення довідки 6-зем, щоб по сто разів не роздруковувати і знову сканувати схему.

Якщо на карті є декілька різних контурів ділянок, то вибравши з них один чи декілька, можна сформувати схему на одну чи декілька виділених ділянок в одній схемі.

Опція Виноски з підписом ділянок включає/відключає виноски з підписами Діл.1, Діл.2... і т.д. Дані виноски можливі тільки тоді, коли на карті більше одної ділянки.

Зберігати звіт у папці з обмінником - у папці, де знаходиться обмінник створюється додаткова папка Документація, у яку автоматично зберігається сформована схема.

Якщо в пункті Відкрити опис скрипту на сайті поставити "так", то в браузері відкриється опис скрипту, який Ви зараз читаєте.

За замовчуванням опис ділянки в шаблоні для проекту має такий вигляд:
- місце розташування земельної ділянки $Orieплощею $Area га, яка планується до відведення $NMDat $CPNazva $ADSkor5.
Для технічки:
- місце розташування земельної ділянки $NMRod $ADSkor5 $Orieплощею $Area га $CPNazva.
Але опис у шаблонах можна міняти, в тому числі вставляючи у текст інші перемінні**. Доступними перемінними в даному скрипті є усі перемінні адреси ділянки, а також перемінна $NM (див. відповідний розділ файлу Змінні скрипту). Перемінна $Orieп - це слово "орієнтовною", якщо відповідна опція вибрана у вікні, що з'являється при запуску скрипту.

У папці Lists\scrSkhema можна створити файл MyScript.txt, куди прописати скрипт, який автоматично відкриває растрове зображення.

* для автоматичного визначення населеного пункту даний скрипт використовує довідник, який генерується іншим скриптом - Скрипт-модуль "XML". При його відсутності населений пункт автоматично визначатися не буде.

** тільки, якщо в шаблоні одна ділянка, бо в груповому режимі опис завжди однаковий (див.на зображенні схеми вище, як він виглядає).

Вартість скрипту 300 грн

Щоб придбати скрипт собі чи отримати техпідтримку, пишіть на email: fendak@ukr.net.
Телефон для довідок: (097) 547-48-55.
Скрипт компілюється під ключ ліцензії Digitals. Його можна переглянути в меню Допомога - Про програму. Програма має бути нової версії.
Категорія: Шаблони | Переглядів: 4377 | Додав: Микола | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 7
avatar
6 agleiba • 10:23, 14.01.2022
як замовити цей скрипт
avatar
0
7 Микола • 12:12, 17.01.2022
Щоб придбати скрипт чи отримати техпідтримку, пишіть на email: Доступно тільки для користувачів
avatar
5 mrsiromanets • 15:34, 12.05.2020
Все працює, дуже Вам дякую. Хороший шаблон
avatar
1 mrsiromanets • 11:54, 12.05.2020
Доброго дня. Підкажіть в чому проблема? Відкриваю XML файл і підгружаю карту після чого запускаю скрипт, він формує схему розташування але без карти.
avatar
0
2 Микола • 12:53, 12.05.2020
Доброго дня. Даний скрипт і не має автоматично переносити растр із XML. Тут растр треба відкривати вручну потім (меню Растр - Завантаження з інтернету чи Растр - Відкрити). Автоматично переносить растр інший скритп - Викопіювання з layout
avatar
3 mrsiromanets • 14:35, 12.05.2020
Коли відкриваю растр за дпопомогою  растр-открить, або завантажую публічну кадастрову карту через  растр-загрузка з интернета то при формувані викопіювання видає "Відсутнє з'єднання з мережею Internet або сервіс ППК не працює! Або карта по координатах випадає за межі України (перевірте систему координат)"
avatar
-1
4 Микола • 15:06, 12.05.2020
Це попередження не від растру виникає, а трохи в іншому випадку.

Якщо ви відкриєте готовий XML чи IN4 і запустите скрипт, то він нормально сформує схему. Потім просто Растр-Завантаження з інтернету - і растр завантажиться.

Але якщо ви формуєте схему, просто намалювавши контур ділянки, то в такому разі скрипт для отримання адреси ділянки звертається до ПКК. І якраз тут виникає дане попередження.

Якщо ви не маєте готового обмінника, то обов'язково (на даний час, коли відсутній доступ до атрибутів з ПКК) створюйте сам контур ділянки в шарі ХМЛ Земельна ділянка та обов'язково заповнюйте в ньому 3 параметри:
1) адреса ділянки;
2) цільове призначення;
3) ПІБ землевласника.

Після цього скрипт запуститься і схема сформується. 
На самій схемі додатково треба буде ще ввести вручну КОАТУУ в текстовий блок над схемою.
avatar