Головна » 2022 » Серпень » 31 » Панель інструментів для kadastr.live (версія 1.9)
23:47
Панель інструментів для kadastr.live (версія 1.9)

Див. Що нового? (оновлено 03.02.2024 р.)

Коли після зйомки ми малюємо ділянку, важливо знати, чи є поряд приватизовані ділянки, щоб не було накладок чи розривів. Але у зв'язку з тим, що доступ до публічної кадастрової карти закритий, з цим виникають незручності. Дана панель інструментів покликана значно спростити завантаження сусідніх ділянок з НКС, використовуючи сервіс kadastr.live.

Панель інструментів складається з 5 кнопок:
(див. відео)

1. Скачує ділянки з сайту kadastr.live (на даний час більше не працює) та додає ділянки з вашої власної карти, яку можна було створити собі на основі kadastr.live.

Достатньо на Вашій карті в Digitals виділити ділянку (чи зразу декілька ділянок) і натиснути на першу кнопку панелі. Вона запустить скрипт, який додасть всі ділянки з kadastr.live, що знаходяться довкола Вашої. Ділянки автоматично будуть конвертовані у вашу систему координат, а їх атрибути на закладці Інфо будуть приведені в зручний для читання вигляд:

Скрипт автоматично визначає область на карті для завантаження ділянок з kadastr.live так, щоб покрити всі виділені об'єкти на карті або взагалі всі об'єкти на карті, якщо нічого перед тим не було виділено. При потребі можна навіть завантажити зразу цілий район.

2. Додає на карту ділянки з НКС.

Перед запуском обов'язково потрібно виділити одну чи зразу декілька ділянок, які отримані з сервісу kadastr.live. В результаті ці ділянки будуть замінені на ділянки з точними координатами з електронних сервісів Держгеокадастру.

Виглядає це наступним чином. Скрипт з виділеної Вами ділянки копіює кадастровий номер і автоматично відкриває в браузері сайт НКС для скачування ділянки (потрібно авторизуватися через особистий ключ). Вам потрібно тільки у вікні пошуку кадастрого номера клацнути мишкою Переглянути
 
і потім зразу Завантажити документ PDF та Завантажити координати.
.
Повернувшись в програму Digitals, Ви побачите таке вікно:

Після натиснення ОК виділена ділянка з kadastr.live буде замінена на ділянку з НКС. При цьому на закладці Інфо зразу будуть заповнені всі доступні дані про землевласника, місцерозташування, цільове призначення та інше.

Зокрема, окремі дані (ПІБ, місцерозташування, кадастровий номер) продубльовані у параметрах, які необхідні для того, щоб можна було витягнути ділянку в ін4 і отримати прізвища та кадастрові номери в суміжниках, а також місцерозташування(адресу по старому) у відповідному полі.

При створенні нової ділянки зазвичай необхідно так завантажити тільки ті ділянки, які безпосередньо поряд із тою, яку ви формуєте, якщо такі є наявні.

3. Приводить ділянку до вигляду XML та заповнює атрибути суміжників

Тут є два режими: 1 - якщо виділений контур ділянки (в будь-якому шарі), 2 - якщо виділені суміжники в XML

Якщо виділений контур ділянки, яка вже була наявна в кадастровій карті, то тоді скрипт підтягне всю інформацію про власника, місцерозташування, цільове призначення і автоматично створить відповідні шари файлу *.xml. Буде заповнено і КОАТУУ у відповідних шарах, і ПІБ суміжників зразу з їх кадастровими номерами.

Якщо виділений контур ділянки, якої в кадастрі нема - так само буде підготовлено все основне для обмінника XML, але з атрибутів буде підтягнуто тільки ПІБ суміжників і їх кадастрові номери при умові, що суміжні ділянки наявні в кадастрі. Ті суміжники, які наявні в НКС буде створено автоматично. Інші не буде створено.

Для повного створення обмінника XML потім рекомендую ще запустити Скрипт-модуль "XML". Він послідовно запропонує заповнити все, що не заповнено.

Якщо перед запуском кнопки 3 виділеними були суміжники у вже готовому XML, то у виділених суміжниках будуть заповнені кадастрові номери та (при наявності на карті ділянок з НКС) назви землевласників.

4. Показує місце виділеного об'єкта на карті kadastr.live безпосередньо у браузері.
Достатньо виділити будь-який об'єкт (ділянку) і натиснути кнопку.
Для чого ця кнопка тут потрібна? - Бо інколи в браузері буває зручніше переглядати карту.

5. Пошук/додавання ділянки за кадастровими номерами.

Шукає ділянки на сайті kadastr.live чи на сайті НКС, додаючи їх зразу на карту.

Якщо перед запуском даного скрипту (кнопки) скопіювати в буфер кадастровий номер ділянки (чи зразу декількох ділянок), то на карту вмить буде додано ці ділянки з сайту kadastr.live (див. відео) або з сайту НКС. У другому випадку буде процедура додавання, яка схожа, як при додаванні кнопкою №2, але без виділення ділянок, а зразу за списком кадастрових номерів.

Якщо перед запуском скопіювати не повний кадастровий номер, а лише КОАТУУ, зону і квартал (наприклад, 4621294700:01:003), то скрипт додасть на карту всі ділянки з цього кварталу. Але цей процес є довготривалий.

Налаштування скрипту

Щоб відкрити налаштування скрипту, потрібно в Digitals створити нову чисту карту (без жодного об'єкта на ній) і запустити скрипт одною з кнопок (крім кнопки №5). В результаті появиться таке вікно налаштувань:

Якщо в карті не вказаний датум, то присвоювати
Датум (система координат) обов'язково потрібний для того, щоб була можливість читати інформацію з kadastr.live. Якщо в карті вказана система координат - то скрипт буде використовувати її. Якщо не вказана то цю.

Коефіцієнт розмаху завантаження ділянок
Умовний коефіцієнт ширини і висоти області завантаження ділянок довкола. Чим менший - тим швидше грузиться. Дуже великий можна використати, коли треба завантажити ділянки зразу усього населеного пункту. Рекомендовано використовувати автоматичне визначення. Для скачування ділянок цілого населеного пункту потрібно поставити орієнтовно коефіцієнт 20. Більші числа створюють дуже масивні файли *.geojson, які важко опрацьовуються програмою, може не вистачити оперативної пам'яті.

Режим авто - це завантаження усіх ділянок на відстані 100-200 метрів (залежно від розташування) від зовнішніх країв усіх об'єктів на карті. Відповідає кофефіцієнту 1. Коефіцієнт 2 збільшує цю відстань у два рази, 3 - у три рази і т.д.

Створювати підписи кад.номерів
Створює підписи з кадастровими номерами кожної ділянки.

Голуба заливка ділянок з kadastr.live
Зафарбовує ділянки напівпрозором голубим кольором, щоб їх краще видно на викопіюванні і щоб добре відрізняти ділянки з kadastr.live (які з приблизними координатами) від ділянок з НКС (які з точними координатами).

ID шару ділянок з kadastr.live
Можна змінити на свій, щоб співпадав з вашими базами чи звичками.

ID шару ділянок з НКС
Можна змінити на свій.

Параметр, у який записувати кад.номер
Можна змінити на свій.

Вектор зміщення карти kadastr.live (X Y)*

* опція не актуальна на версії Digitals від 07.10.2022 року і вище, оскільки нова програма вже сама зразу зміщує ділянки, як потрібно. Тобто, дана опція тільки для користувачів скрипту, в яких старіша програма Digitals.

Оскільки карта kadastr.live має деяке зміщення відносно реальних координат, при першому запуску скрипту буде запропоновано посунути ділянки так, щоб вони співпадали з Вашою картою.

Так скриптом буде визначено вектор зміщення у вашому регіоні, який буде записано в скрипт, і в майбутньому карта буде виправлятися автоматично.

Якщо сусідні ділянки на карті відсутні, то рекомендовано один раз запустити скрипт з ділянкою, яка уже була раніше внесена в НКС. Тоді просто треба буде співставити ту саму ділянку на кадастровій карті із ділянкою в XML. Так легше зорієнтуватись.

Якщо ви зможете точно пересунути всі ділянки, орієнтуючись на сусідні, то в наступному вікні натисніть "Продовжити". Якщо не вдається - то натисніть "Перервати" і відкрийте обмінник, який уже є в кадастрі та запустіть скрипт заново.

 

Де шукати ділянки кнопкою №5?
Можна вибрати один з трьох варіантів:

  • НКС
  • kadastr.live
  • запитувати кожного разу

Папка, де скачуються файли *.json
При першому запуску в разі, якщо скрипт автоматично не знайде, куди Ваш браузер скачує файли *.json з НКС, Вам буде запропоновано вказати цю папку.

Копіювати файли *.json в папку
Якщо тут поставити шлях до папки, то в неї будуть копіюватися усі скачені скриптом файли *.json з НКС для власного архіву ділянок.

Папка з картами офлайн для кнопки №1
Тут можна вказати шлях до папки, в якій знаходяться ваші карти, скачані з kadastr.live. Тоді активується режим роботи скрипту першої кноки офлайн. Скрипт буде відкривати вашу карту.

Якщо тут вказати шлях до папки, в якій знаходиться одна чи декілька карт dmf (наприклад, Львівський район.dmf), то скрипт один раз виведе ось таке повідомлення:

Після цього буде створено спеціальну базу на вашому ПК, яка дозволить надалі працювати з картою kadastr.live (чи іншими схожими даними) офлайн.

Дана опція дозволяє вказати декілька папок з картами і вибирати ту чи іншу залежно від регіону в якому ви працюєте. Вибір доступний на кнопці збоку:

Інший варіант - можна мати тільки одну папку. Але в ній створити декілька карт. В такому випадку, при додаванні ділянок першою кнопкою, у вас кожного разу буде з'являтися ділог вибору карти.

Щоб деактивувати режим офлайн і перейти знову на завантаження карт онлайн, потрібно просто стерти назву папки в даній опції.

Завантажувати ділянки з kadastr.live за контуром
(на даний час уже не працює, бо працювало тільки онлайн з сайту kadastr.live)
Дозволяє завантажувати ділянки не за коефіцієнтом розмаху довкола об'єкта, а в межах вибраного контура (поля, кварталу, населеного пункту, ОТГ, району, області тощо).

Дана опція дозволяє створити власну карту, яку потім можна відкривати офлайн.

Створити карту з файлу *.csv
(тільки в режимі онлайн)
Дозволяє підключити до скрипту базу *.csv і на основі неї створити карту ділянок

Вартість панелі інструментів 500 грн

Зверніть увагу:
1. Завантаження ділянок онлайн з карти kadastr.live першою кнопкою більше не працює (працює тільки пошук за кадастровими номерами чи по кад.кварталу кнопкою №5)

2. Програма Digitals має бути не старішою 2023 року.

3. Скрипт у великій мірі залежить від функціональних особливостей сайтів kadastr.live та e.land.gov.ua. У випадку змін їх функціональності робота скрипту не гарантується. Без доступу до даних сайтів скрипт може працювати з обмеженнями.

Щоб придбати скрипт собі чи отримати техпідтримку, пишіть на email: fendak@ukr.net.
Телефон для довідок: (097) 547-48-55.
Скрипт компілюється під ключ ліцензії Digitals. Його можна переглянути в меню Допомога - Про програму. Програма має бути нової версії.
Категорія: Скрипти | Переглядів: 20930 | Додав: Микола | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 711 2 »
avatar
70 Kochyr • 23:41, 21.03.2024
Доброго дня. Можна ще раз надати посилання. (Не бачив повідомлення)
avatar
0
71 Микола • 18:37, 22.03.2024
Доброго дня!
Відправив на імейл.
avatar
0
66 Микола • 12:51, 11.03.2024
Карта kadastr.live знову працює!
avatar
67 ugreen82 • 13:23, 11.03.2024
Вітаю. Буде оновлюватися скрипт? Можливо додати окрему кнопку для завантаження з kadastr.live щоб був вибір вантажити з баз csv-файлів або з kadastr.live? Бо як знову його закриють щоб не морочитись знову з тими базами. Дякую
avatar
0
68 Микола • 14:10, 11.03.2024
Добрий день. Справа в тому, що з сайту забрали функцію експорту geojson, на основі якої працювала перша кнопка колись. Натомість додали можливість скачувати растрові тайли. Їх можна напряму підключити в програму через Растр - Завантаження з інтернету. Але це вже питання до розробників DIgitals.
avatar
69 ugreen82 • 14:17, 11.03.2024
дякую
avatar
64 kovboj • 09:49, 08.03.2024
яка тут актуальність дяних?
avatar
0
65 Микола • 14:27, 08.03.2024
17.02.2023
avatar
0
63 Микола • 18:59, 03.02.2024
Скрипт оновлено (1.9)
Відновлено пошук ділянок за кадастровими номерами по сайту kadastr.live кнопкою №5 (використано іншу адресу доступу через API).

Оновити скрипт можна, вибравши в ньому відповідну опцію:
avatar
62 vad • 14:08, 22.11.2023
Дякую!
avatar
60 kormshchykov • 20:14, 15.11.2023
Новий функціонал Digitals "Центроїди ділянок" суттєво може допомогти в функціонуванні даної панелі, тому прошу розглянути ці можливості ...
avatar
2
61 Микола • 22:47, 21.11.2023
на жаль, там застарілі дані
avatar
59 sima7-77 • 00:32, 15.11.2023
Подпиши петицию на восстановление kadastr.live
https://petition.kmu.gov.ua/petitions/5667
avatar
1
58 Микола • 22:13, 10.11.2023
Скачування по одній ділянці через API (кнопка №5) з сайту kadastr.live також уже закрили - відео, який є вихід із ситуації.
avatar
57 ugreen82 • 15:46, 08.11.2023
Дякую!!!
avatar
0
52 Микола • 01:29, 08.11.2023
Скрипт оновлено (1.8):
додана можливість створювати власні карти на основі баз даних *.csv (див.відео)

Оновити скрипт можна, вибравши в ньому відповідну опцію:
avatar
53 ugreen82 • 09:55, 08.11.2023
Микола, добрий ранок. маєте можливість дати посилання на бази даних *.csv
avatar
0
54 Микола • 11:10, 08.11.2023
Добрий ранок! Бази можна було скачати за покликанням в коментарі 27. Але бачу, що вони вже не доступні там.
avatar
55 Анонімно • 11:55, 08.11.2023
Замініть в посиланні цифру 3 на 2 (що в коментарі 27)
Але там дані старіші ніж були у папці з цифрою 3
avatar
56 Анонімно • 15:36, 08.11.2023
Якщо писати в адресу сторінки наприклад ось так,
https://static.parkingdp.online/exports3/Волинська область.csv
тоді викачується файл
avatar
50 ugreen82 • 13:35, 03.11.2023
Микола, у Вас був скрипт "Викопіювання поля із списком кадастрових номерів" він теж не працює через закриту "публічку"? Бо я вже думаю може хоч викачувати кадастрові номери на полі і вже джейсони через кабінет.... чи так теж тепер не піде? Дякую.
avatar
0
51 Микола • 13:43, 03.11.2023
він теж не працює і вже давно, бо він працював ще коли був доступ до публічки
avatar
47 ugreen82 • 19:35, 02.11.2023
Доброго вечора. Миколо, а не можна щось придумати з "кадастр UA" якщо вже  kadastr.live закрили ?
avatar
0
48 Микола • 20:32, 02.11.2023
є інші варіанти, тільки треба часу, щоб реалізувати це в скрипті
avatar
49 ugreen82 • 13:29, 03.11.2023
Успіхів, бо то не робота, а танці з бубном починаються.
avatar
0
46 Микола • 18:48, 02.11.2023
На даний момент скрипт більше не має доступу до kadastr.live першою кнопкою (але працює кнопка №5)!
avatar
44 zemvidil • 15:06, 01.11.2023
Доброго дня. Якщо зараз купити скрипт, він буде працювати?
avatar
0
45 Микола • 17:12, 01.11.2023
Доброго дня! На даний час скрипт працює. Але на всякий випадок краще зразу скачати собі всі ділянки по вашому регіоні, як показано на цьому відео, щоб потім була можливість працювати офлайн, якщо доступу до сайту не буде.
avatar
41 nickolajandruschak • 16:55, 31.10.2023
Доброго дня, яим чином придбати скрипти?
avatar
0
42 Микола • 17:34, 31.10.2023
Доброго дня. В описі скрипту є контактні дані. Дивіться в кінці опису скрипту вище коментарів.
avatar
40 voznykzem • 10:43, 31.10.2023
доступ до сайту kadastr.live вже точно закрили (закрити повідомлення неможливо), але перша кнопочка "+G" принаймні покищо працює і завантажує контури json і це не може не радувати!
avatar
0
43 Микола • 17:35, 31.10.2023
Я і сам здивувався. Але на всякий випадок краще зробити власну карту, яку потім відкривати офлайн.
avatar
35 petrorudnitsky • 19:38, 26.10.2023
Доброго вечора. Маю питання, якщо я зараз замовлю даний скрипт, щоб викачати ділянки з кадастру, покищо він у мене відкривається (щоб потім працювати з ділянками офлайн), а ключ Діджиталса в мене закінчується 28.10.2023 року, а 29.10.2023 я його буду поновляти, то чи збережеться в мене даний скрипт після заміни (оновлення) ключа, чи потрібно буде знову купувати даний скрипт під новий ключ?
avatar
0
36 Микола • 20:27, 26.10.2023
Доброго вечора. Звичайно, що збережеться.
Коли ви оновлюєте ключ, то в ньому справді змінюється номер (змінюються три останні цифри), але скрипт прив'язується тілкьи до перших цифр до дефісу в номері ключа за виключенням мережного ключа, який також прив'язується до останній трьох цифр.
Номер ключа (XXXXXXXXX-YYYYY-ZZZ-NNN) розшифровується таким чином:
XXXXXXXXX - унікальний номер ключа (до якого прив'язуються скрипти)
YYYYY - код набору різних компонентів до програми (н-д, XMLCheker, Reports тощо)
ZZZ - кількість місяців від 2001 (якщо не помиляюсь) року, доки ви можете скачувати оновлення, ця цифра з кожним оновленням ключа збліьшується
NNN - (тільки якщо ключ мережний) кількість мережних ліцензій (до даних цифр скрипт також прив'язується і відповідно, зміна кількості мережних ліцензій рівнозначно зміні ключа, скрипти в такому випадку зникнуть і файл треба перекомпілювати).
avatar
33 mrsiromanets • 11:29, 26.10.2023
Тільки для оновленого скрипту потрібно останню версію Digitals, бо при розбивці на листи видає помилку "Команда @MAP.INVERTSELECTION отсуствует в текущей версии Digitals. Нужно обновить программу." Багато нововведень в останій версії Digitals? Варто зараз обновляти програму чи просто включати VPN (зним все працює чудово) і ще зачекати?
avatar
0
34 Микола • 17:35, 26.10.2023
Замінив функцію @Map.InvertSelection на Правка|Інвертувати. Оновіть ще раз (там є можливість оновити ще раз до тої самої версії).

Але версія програми має бути не старішою за середину червня 2022 року, бо інакше будуть читатися не повні кадастрові номери.
avatar
37 mrsiromanets • 20:34, 26.10.2023
В мене в процесі розбивки видає помилку "Line260: @Map.InsertSheetlayout 0 $MinX $Mun T 1000 1000 0"  Останнє оновлення Digitals 27.09.2023
avatar
0
38 Микола • 21:08, 26.10.2023
Окрім @Map.InsertSheetLayout 0 $MinX $MinY 1000 1000 0 0 ще щось пише в помилці?
Це справа не у версії програми. В мене взагалі останнє оновлення було ще 13.06.2023 року. Тому я не міг використати новіші функції, які б не підтримувалися у вас.
Відповідь: Зверніться на ел.пошту. Скиньте скриншот помилки. Якщо потрібно, підключуся через AnyDesk.
avatar
39 mrsiromanets • 00:43, 27.10.2023
Дякую. Написав на ел.пошту
avatar
0
32 Микола • 19:28, 22.10.2023
Скрипт оновлено (1.7):
1) додана можливість працювати офлайн (без доступу до kadastr.live);
2) вдосконалено алгоритм масового завантаження ділянок з kadastr.live.

Інструкція, як налаштувати скрипт, щоб він працював офлайн.

1. Завантаження ділянок з карти з kadastr.live і створення власної карти на комп'ютері.
1) Створюємо нову чисту карту (без жодного об'єкта на ній) і запускаємо скрипт. В резульаті з'явиться таке вікно налаштувань скрипту:

2) В опції Завантажувати ділянки з kadastr.live за контуром ставимо так і клацаємо ОК.
3) Створюємо карту з контуром ОТГ, району, області тощо, виділяємо контур і запускаємо скрипт кнопкою №1. Зразу почнеться завантаження ділянок. Якщо у вас уже є така карта, то даний пункт можна пропустити.
4) Зберігаємо карту в якусь папку, шлях до якої прописуємо у вікні налаштувань скрипту в опції Папка з картами офлайн для кнопки №1. Називати карту можна, як хочете. Формат карти dmf.

2. Розбивка карти на листи.
1) Як тільки у вікні налаштувань скрипту ви вкажете шлях до папки, як описано вище і натиснете ОК, скрипт видасть таке повідомлення:

2) Запуститься процес обробки карти (розбивки на листи) і в кінці появиться повідомлення про те, що обробку виконано.

В результаті надалі можна відкривати ділянки з kadastr.live офлайн так само, як раніше відкривали онлайн з сайту. Різниця майже не відчутна. Ділянки так само завантажуватимуться тільки під виділеними об'єктами в радіусі 500 метрів довкола.

Опція відкриття карт офлайн дозволяє вказати декілька папок з картами і вибирати ту чи іншу залежно від регіону в якому ви працюєте. Вибір доступний на кнопці збоку:

Інший варіант - можна вказати тільки одну папку, але в ній створити декілька карт. В такому випадку, при додаванні ділянок першою кнопкою, у вас кожного разу буде з'являтися ділог вибору тої чи іншої карти.

Щоб деактивувати режим офлайн і перейти знову на завантаження карт онлайн, потрібно просто стерти назву папки в даній опції.

Додаткова інформація:
- закривається карта kadastr.live (та, що офлайн) повторним натисканням першої кнопки скрипту;
- опція завантаження за контуром користна також у випадках, коли потрібно завантажити ділянки в межах того чи іншого поля, кварталу тощо.

Також можна переглянути відео - https://youtu.be/RRP-q4U1qV8
avatar
0
30 Микола • 11:12, 11.10.2023
Якщо ключ мережний, то http://digitals.at.ua/scrKadLive/1/XXXXXXXXX-YYY/scr_KadLive.tlc
де XXXXXXXXX - 9 перших цифр (до дефісу), а YYY - якщо мережний ключ, це три останні цифри.
1-20 21-38
avatar