Головна » 2023 » Вересень » 4 » Набір рамок А4-А0 і скрипт, який їх вставляє на карту
23:14
Набір рамок А4-А0 і скрипт, який їх вставляє на карту

Набір рамок створений спеціально для формування землевпорядної частини містобудівної документації.
На прикладі А4 рамка виглядає орієнтовно так:

Сюди входить також кутовий штамп з усіма написами, знак пн-пд, напис "Умовні позначення" та спеціальний білий фон довкола для того, щоб ситуція на плані не виходила за межі рамки. Окремою кнопкою скрипту додається викопіювання в кутку з будь-яким растром.

Загалом наявно 11 шаблонів рамок:
А4 книжкова
А4 альбомна
А3 книжкова
А3 альбомна
А2 книжкова
А2 альбомна
А1 книжкова
А1 альбомна
А0 книжкова
А0 альбомна
півторачка (420х210)

Саму ж зйомку для містобудівної документації можна створити за допомогою такого шаблону від розробників Digitals.

Для встановлення рамки потрібно виділити на карті об'єкт чи масив об'єктів та запустити скрипт першою кнопкою. Після запуску скрипту появиться таке повідомлення:

Тут потрібно вибрати формат аркуша. При цьому плюсами позначені ті формати, в які при поточному масштабі карти ситуація влізиться в рамку, а мінусами - в які не влізиться. Якщо вибрати "інше", то можна вручну задати розміри аркуша.

Наступне діалогове вікно запропонує вибрати масштаб:

За замовчуванням пропонується поточний масштаб карти. Адже коли ми створюємо детальний план території, то зазвичай зразу малюємо його в потрібному нам масштабі. Проте, тут є можливість для вибраної рамки вибрати і інший масштаб серед тих, що допускаються для детальних планів території. А також є варіан автоматичного визначення автомасштабу під вибраний аркуш.

В результаті на план буде додано відповідну рамку у відповідному масштабі.

Якщо виділити потрібний об'єкт і натиснути другу кнопку скрипту, він скопіюється на нову карту, де буде запропоновано відкрити растр та натиснути "Продовжити". Після цього у вихідну карту буде додано квадрат міні-схеми у масштабі 1:10 000. Зазвичай на плани містобудівної документації вставляються викопіювання з Індексної кадастрової карти, з генерального плану чи з публічної кадастрової карти.

Написи в штампі автоматично не заповнюються. Їх буде потрібно відредагувати в одному з шаблонів рамки, та скопіювати у всі інші. А вже після додавання рамки на карту вручну прописувати інформацію про договір, назву об'єкта і т.п. Те саме щодо умовних позначень. Їх потрібно буде самостійно вставляти через меню Вставка - Умовні позначення. Адже вони в кожному випадку різні.
Внизу за рамкою доступні всі три написи назви планів землевпорядної частини ДПТ згідно п. 82 Постанови 926:
- план земельних ділянок, сформованих за результатами розроблення містобудівної документації, відомості про які підлягають внесенню до Державного земельного кадастру;
- план земельних ділянок, право власності на які посвідчено до 2004 року та відомості про які не внесено до Державного земельного кадастру;
- план обмежень у використанні земель, відомості про які підлягають внесенню до Державного земельного кадастру на підставі розробленої містобудівної документації.
Для вставлення того чи іншого напису потрібно просто перетягнути його на місце попереднього. Розробляти заради цих написів ще окремих 22 шаблони рамок було б недоцільно.

В принципі, всю інформацію, наявність якої вимагається у даних трьох планах, можна відобразити тільки графічно і вивести в умовних позначеннях (див.зразок ДПТ). Але також на план можна додавати і таблиці через меню Сервіс - Звіт. Наприклад, список кадастрових номерів ділянок, список охоронних зон тощо. Прописувати це у скрипті також недоцільно, бо кожен новий ДПТ має свій особливий набір даних в тих чи інших параметрах об'єктів. Та й не так важко їх додати через меню Сервіс - Звіт, якщо ці дані будуть у ваших об'єктах.

Вартість даного набору рамок із скриптом, який їх запускає, 500 грн.

Щоб придбати скрипт собі чи отримати техпідтримку, пишіть на email: fendak@ukr.net.
Телефон для довідок: (097) 547-48-55.
Скрипт компілюється під ключ ліцензії Digitals. Його можна переглянути в меню Допомога - Про програму. Програма має бути нової версії.
Категорія: Шаблони | Переглядів: 893 | Додав: Микола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1 ped4enko • 15:47, 23.02.2024
корисне нововведення!
avatar