Головна » 2021 » Лютий » 19 » Акт прийому-передачі, список та кроки межових знаків (версія 4)
23:49
Акт прийому-передачі, список та кроки межових знаків (версія 4)

Що нового? (18.01.2022 оновлено до версії 4.2)

Призначений для формування відомості про встановлені межові знаки, а також акту, списку та кроків межових знаків, переданих на зберігання при розробці технічної документації щодо встановлення меж чи проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

Скрипт є оновленою версією Акту версії 3. Що нового, можна переглянути тут.

Інструкція

1. Відкрийте в Digitals файл xml.

2. Нанесіть, при наявності, об'єкти прив'язки

Інструкцію про встановлення меж уже скасували. Натомість межові знаки тепер описуються у так званих "Відомостях про встановлені межові знаки". Форма та порядок складання передбачених Законом № 1423 «відомостей про встановлені межові знаки» спеціально законодавством не регламентуються. Такі відомості можуть відображаються у довільній формі, що ідентифікує місцезнаходження межових знаків та містить їх опис.

Тому в даному скрипті і надалі збережно Акт, списки, кроки межових знаків. Адже ніхто не забороняє і надалі їх використовувати як відомості про встановлені межові знаки. Якщо хтось звик, комусь так зручно, то чому ні? Це досить зручна форма відомостей.

Але водночас в скрипт додано і просту відомість про встановлені межові знаки, яка складається з одної сторінки.

Якщо на ділянці відсутні будівлі (внутрішні угіддя), то перед запуском скрипту на карту xml можна нанести сусідні будівлі чи ЛЕП і інші об'єкти, до яких можна здійснити прив'язку межових знаків (надалі МЗ).

Будівлі рекомендовано наносити в шарах id70009, id30351 чи id30140. ЛЕП в шарі id12. В такому випадку вони будуть автоматично ідентифікуватися як будівлі чи ЛЕП і автоматично вибиратися скриптом.

3. Запустість скрипт та виберіть варіанти формування

Запустіть скрипт, натиснувши на кнопку . Появиться таке вікно:

В першому рядку вікна можемо підкорегувати прізвище, ім'я, по батькові в давальному відмінку, якщо автоматичне відмінювання не добре справилося. Ця інформація підтягується потім в акт.

В другому рядку вікна можна вказати ПІБ замовника робіт. Автоматично сюди підтягується ПІБ землевласника. Але інколи (при відсутності землевласника) замовником може виступати інша довірена особа чи спадкоємець. Дане прізвище потім підтягується в графу для підпису. Також у випадку, якщо ПІБ землекористувача не співпадає з ПІБ замовника слово "землекористувач" в графі для підпису замінюється на "представник землекористувача"

Прив'язка до об'єктів на місцевості

При наявності на ділянці будівель, люків оглядових колодязів, опор ліній електропередач чи зв'язку рекомендовано здійснювати до них прив'язку межових знаків. Аналогічно можна здійснювати прив'язку МЗ і до тих самих об'єктів, які розташовані за межами земельної ділянки. Але інколи поряд з ділянкою немає жодного об'єкта, до якого можна здійснити прив'язку. В такому випадку можна відключити прив'язку до об'єктів та контурів на місцевості і тоді  в описі межових знаків будуть вказані тільки проміри між сусідніми межовими знаками. Варіанти вибору:
так - скрипт буде знійстювати прив'язку до об'єктів на місцевості.
ні - скрипт не буде здійснювати прив'язку до об'єктів на місцевості.
авто - скрипт буде автоматично включати прив'язку за умов:
1) наявності на карті об'єктів, що є нетиповими для файлу XML (в шарі, id якого відрізняється від 70000-70010);
2) наявності на карті більше двох об'єктів у шарі id70009 (більше двох угідь), одне з яких має площу, меншу за 0,03 га.


Самостійний вибір об'єктів прив'язки

Дозволяє самостійно вибирати об'єкти прив'язки та межові знаки. Опція в першу чергу дає можливість при формуванні пропускати межові знаки, які не потрібно закріплювати на місцевості. Також дає можливість вибирати потрібні об'єкти прив'язки, якщо їх декілька. І ще дає можливість коригувати проміри (про це нижче). Варіанти вибору:
так - скрипт буде робити паузу для можливості вручну вибрати межовий знак та потім об'єкт (чи об'єкти) прив'язки.
ні - скрипт самостійно буде за порядком вибирати усі межові знаки та найближчі об'єкти прив'язки.
авто - скрипт буде автоматично включати самостійний вибір за таких умов:
1) коли відстань між двома МЗ менше одного метра (згідно п.3.4 Інструкції межові знаки не встановлюватися частіше, ніж 1 метр);
2) коли на ділянці наявні невеликі вкраплені контури (бо скоріш за все це опори ЛЕП, на яких згідно п.3.4 Інструкції межові знаки не встановлюються);
3) якщо вид документації 006 (технічка) і на ділянці більше 4 поворотних точок, оскільки в таких випадках деякі межові знаки часто пропускаємо (зазвичай ставимо тільки 4 чи 8, в стандартній версії скрипту це відключено)


Назва об'єкта прив'язки

Можна вибрати із списку чи самостійно прописати будь-яку свою назву або ж вибрати варіант авто. В автоматичному режимі назва об'єкта прив'язки визначається по id об'єкта згідно довідника Digitals\Lists\scrAkt\SpObjPryv.txt. В типовому довіднику це виглядає так (можна змінити):

  • id12 - опор ліній електропередачі
  • id21007285 - опор ліній електропередачі низької напруги
  • id23749337 - опор ліній електропередачі вис. напруги
  • id17246530 - опор ліній зв'язку
  • id17473227 - люків оглядових колодязів (на кабелях зв"язку)
  • id80021900 - люків оглядових колодязів водопроводу
  • id13678700 - люків оглядових колодязів (каналізаційні)
  • id30351 - кутів капітальних будівель
  • id30140 - кутів господарських споруд
  • id70009 - кутів капітальних будівель

* дані шари є стандартні при зборі об'єктів за допомогою Панелі для збору ділянок

При цьому не страшно, якщо об'єкт не буде знайдено по довіднику, бо тоді з'явиться додаткове діалогове вікно, де потрібно буде ввести вручну назву об'єкта прив'язки. Тому рекомендовано в даній опції завжди вказувати автоматичний режим, окрім одного випадку - коли незважаючи на довідник (тобто, незважаючи на id об'єктів) потрібно примусово вказати об'єкту іншу унікальну назву.


ID об'єкта прив'язки

Рекомендовано вибирати варіант авто, окрім випадків, коли на карті нанесено багато різноманітних об'єктів і потрібно, щоб скрипт серед них вибирав тільки об'єкти із вказаним тут id. В іншому випадку скрипт сам знайде найближчий об'єкт прив'язки з довільним id (критерії ті самі, що в пункті Прив'язка до об'єктів та контурів на місцевості). При цьому, будівлі, які в шарі id70009 (Угіддя) будуть ідентифікуватися за додатковим критеріями:

  • обєкт має площу, яка менша за 0,03
  • об'єкт не є складним полігоном (бо таким угіддям найчастіше є прибудинкова територія)

При автоматичному виборі об'єктів наявна ієрархія id. Скрипт шукає об'єкти у такій послідовності: id10, id12, id30351, id30140, id70009. Тобто, коли на ділянці наявні ЛЕП і будівлі, то ЛЕП має пріоритет. В такому випадку потрібно включити ручний вибір об'єктів прив'язки (або при наявності будівлі не наносити вже ЛЕП, що є логічно).


Дата в межових знаках

При формуванні проектів відведення, перенесення меж в натуру (на місцевість) відбувається тільки після затвердження проекту землеустрою. Але сам акт прийому-передачі МЗ є складовою частиною проекту (згідно ст.50 ЗУ Про землеустрій). Тому даний документ додаємо до проекту наперед, але не ставимо в ньому дату МЗ, залишаючи пусті поля в номерах межових знаків (20__.__-001-00001), щоб пізніше можна було вручну прописати відповідну дату. Але при розробці документації щодо встановлення (відновлення) меж дату ставити уже можна. Тому при включеній опції "авто" в проектах дата буде мати вигляд 20__.__, а в технічках дата буде поточною. Також сюди можна вписати безпосередньо ту дату (рік та місяць), коли відбувалося встановлення (відновлення) меж по даній земельній ділянці.


Вид межового знака

Опція дозволяє вибрати один із трьох видів МЗ, встановлення яких передбачено на місцевості.


Які шаблони формувати?

Можна задати шаблони, які буде формувати скрипт.

Можна вибрати тільки Відомість про встановлені межові знаки, можна вибрати зразу 4 види шаблонів, для цього потрібно написати акт+схема+список+кроки. Щоб сформувати тільки акт та схему відповідно пишемо акт+схема тощо. Порядок не має значення. 

Знак "+" є роздільником шаблонів.Шаблони акт, схема, кроки, список можна називати по своєму. Наприклад, можна створити ще одну копію акту і назвати "акт паї" чи ще одну копію схеми і назвати "схема А3" (така наявна). Але обов'язково, щоб в назві були використані слова "акт", "схема", "список" та "кроки" для включення відповідного шаблону. Бо інакше цей шаблон взагалі не буде формуватися (вважатиметься виключеним). І відповідно з аналогічною назвою мають бути шаблони в папці Digitals\Lists\scrAkt.

Щоб сформувати всі шаблони, але схему у форматі А3, потрібно написати: акт+схема А3+список+кроки.

4. Процес формування

Після того, як натиснули у вікні налаштувань ОК, скрипт автоматично і переважно без додаткових діалогів сформує звіт по шаблонах.

Розглянемо, які в процесі формування можуть бути додактові діалоги та опції.

Якщо включений самостійний вибір об'єктів прив'язки і при цьому на карті наявні об'єкти для прив'язки (прив'язка до об'єктів та контурів на місцевості включена), то перед перед вибором кожного межового знака з'являтиметься таке вікно

і якщо натиснути "Продовжити", то появиться наступне вікно

при якому можна самостійно вибрати об'єкт прив'язки (чи зразу декілька).

При цьому, як межові знаки, так і об'єкти прив'язки, виділяються наперед самостійно скриптом.
Межові знаки просто за порядком. А об'єкти прив'язки вибираються автоматично ті, які були вибрані користувачем для попереднього межового знака. Залишається тільки постійно клацати "Продовжити".

Якщо об'єкти для прив'язки відсутні (виключена прив'язка до об'єктів та контурів на місцевості), але при цьому самостійний вибір об'єктів прив'язки включений - з'являтиметься тільки вікно паузи для можливості вибору кожного наступного межового знака з можливістю пропустити не потрібний.

В деяких випадках (переважно, якщо на ділянці є будівлі складної форми) проміри потрібно корегувати вручну. Бо інколи промір може прокластится до кута будівлі, на який відсутня пряма видимість від межового знака. Також просто за бажанням може виникнути необхідність прив'язати межовий знак до інших кутів будівлі, ніж скрипт автоматично вибрав. В таких випадках наперед у скрипті потрібно включити ручний вибір об'єктів прив'язки. І після того, як скрипт автоматично зробив прив'язку до першого межового знака і вивів діалог для вибору другого (чи то межового знака, чи об'єкта прив'язки, без різниці), потрібно відредагувати проміри, які створилися від попереднього межового знака. При цьому, якщо хоч один промір ось так корегувався, то при виборі останнього межового знака появиться додатково ще таке вікно

Корегувати проміри можна просто переміщуючи першу точку лінії проміру (яка на стороні об'єкта прив'язки) в інше місце. Для прикладу, на зображенні вище наведено випадок, коли промір із ближнього кута будівлі переміщно (показано фіолетовою стрілкою) на дальній.

Якщо в налаштування скрипту включено опцію Питати інфо про кожний межовий знак, то додатково ще з'являтиметься вікно редагування номера і опису кожного межового знака (див. опис даної опції нижче).

5. Завершення формування

   В результаті автоматично будуть сформовані акт, схема, список та кроки межових знаків, які можна зразу роздрукувати чи зберегти, щоб роздрукувати пізніше.

В скрипті є ще ДОДАТКОВІ НАЛАШТУВАННЯ, які відкриваються, коли  у вікні при запуску скрипту в останньому рядку Відкрити інші налаштування поставити "так":

Питати інфо про кожний межовий знак

Якщо включити дану опцію, то окремо для кожного межового знака буде з'являтися таке вікно:

де можна змінити номер межового знака, назву об'єкта прив'язки та опис того чи іншого межового знака.
Якщо ж формування Акту відбувається без прив'язки до об'єктів та контурів місцевості, тоді вікно матиме трохи інший вигляд:

При цьому номери межових знаків, як поточного, так і сусідніх, рахуються автоматично, навіть, якщо не всі точки ділянки є закріпленими межовими знаками. Корегувати потрібно тоді, коли межові знаки не йдуть в порядку зростання.

Масштаб схеми

Автомасштаб розраховується по розмаху УСІХ створених промірів та самої ділянки. Але якщо з якихось причин автомасштаб на схемі треба задати інший, то тут можна його змінити.

Автомасштаб в шаблоні також можна регулювати просто змінюючи розміри прямокутника, який у шарі Реквізити (id70000). Масштаб розраховується автоматично так, щоб ділянка оптимально влізлася в цей прямокутник. Щоб змінити позицію центру попадання ділянки, в шаблоні потрібно змістити шар Земельна ділянка (id70005).

Кадастровий номер ділянки (останні 4 цифри)

Опцію потрібно відключати, коли кадастровий номер ділянці ще не присвоєно. Тоді по тексту ккту та в списку, кроків МЗ кадастровий номер буде прописуватися без останніх чотирьох цифр: 4621286800:02:001:_____ 

Якщо включити опцію - то буде повний кадастровий номер.

Режим авто сам визначає чи показувати повний кадастровий номер, чи ні. Показується повний тоді, коли останні 4 цифри більші за 5 (0006, 0007 і т.д.). Якщо ж у параметрі Кадастровий номер земельної ділянки пусто, нулі (0000), ____ чи щось інше, то кадастровий номер буде не повний.

Продовжувати нумерацію знаків

Якщо включити дану опцію, то скрипт буде вести власний реєстр номерів МЗ, продовжуючи нумерацію наступної ділянки номером наступним після того, яким був закінчений попередній сеанс.

Обнулити цей процес можна, витерши файл \Lists\scrAkt\StartPTempI.ini. Також в цьому файлі можна задати самостійно цифру, після якої скрипт має починати нумерацію межових знаків.

Зберігати звіт у папці з обмінником

При включеній опції усі сформовані документи автоматично зберігаються у папці, де знаходиться обмінний файл XML (додатковго створюється папка під назвою "Документація").

Якщо опція відключена, то документи тимчасово (до наступного запуску скрипту) зберігаються в папці Digitals/Documents. Наступний запуск скрипту затирає попередні файли.

Опис суміжників з додаткової інформації

Дехто хоче, щоб опис суміжників не формувався скриптом, а брався з параметра суміжника "Блок додаткової інформації". При включеній опції в експлікації суміжників буде опис аналогічно, як в даному параметрі суміжника.

Кадастрові номери в суміжниках

Якщо включити, то в експлікації суміжників будуть додаватися їх кадастрові номери (читатимуться з параметра суміжника Кадастровий номер). Хоч відображення кадастрових номерів суміжників в акті нічим не регламентовано. Але бажано, щоб опис був ідентичний, як у кадастровому плані, де це регламентовано. Крім цього є такий нюанс, що інколи Іванов І.І. має приватизовану сусідню земельну ділянку, яка поділена на дві (для ОЖБ і ОСГ). Відповідно буде два суміжники з однаковим прізвищем. І якщо в акті не показувати кадастрові номери сусідніх ділянок, то тоді стає не зрозуміло, чому сусід вказаний в акті два рази.

Префікс в суміжниках

Щоб краще виглядала експлікація суміжників в скрипті до кожного суміжника спереду додається слово "землі...". Тут це можна відключити (стерти) або поставити щось інше (наприклад, "земельна ділянка...")

Зберігати межовий знак

Якщо опція включена, то усі створені скриптом закріплені межові знаки будуть збережені у файлі XML.

Брати опис межового знака з файлу XML

Якщо опція включена і при цьому у файлі XML в параметрі межового знака Опис точки є якийсь опис, то тоді опис МЗ буде братися з даного параметра. Це зручно, коли по одному з межових знаків потрібно задати якийсь особливий опис. Також це дозволяє вказувати наперед у всіх межових знаках свій індивідуальний не стандартний опис.

Переглянути опис скрипту

Якщо тут поставити так, то автоматично відкриється дана сторінка з описом скрипту в браузері.

 

Підтягування у акт ПІБ місцевого голови,
старости та землевпорядника

У звичайному Акті п-п МЗ місце для підпису представника ОМС виглядає ось так:

Але в скрипті передбачена можливість автоматичного підтягування ПІБ та посад представників ОМС. Для цього треба відкрити відповідний довідник і внести там КОАТУУ та ПІБ, а також посаду чиновника.

ПІБ представників ОМС підтягуються в акт згідно довідників:
- ПІБ місцевого голови - довідник SpHoliv у папці Lists;
- ПІБ старости - довідник SpStarost у папці Lists;
- ПІБ землевпорядника - довідник SpZemlevp у папці Lists.

Довідники являють собою звичайті текстові файли такого вмісту:
4621283300   Петров Петро Петрович
4621288200   Іванов Іван Іванович

де в першій колонці КОАТУУ і в другій (через знак табуляції (набирається клавішею Tab на клавіатурі)) ПІБ чиновника.

Аналогічні довідники можна створити і для назви посади того чи іного представника ОМС:

- посади голів рад/ОТГ - довідник SpPosadHol  у папці Lists;
- посади старост - довідник SpPosadStar  у папці Lists;
- посади землевпорядників - довідник SpPosadZem у папці Lists

4621283300   Міський голова м.Трускавець
4621288200   Селищний голова смт Східниця

Наявність довідників посад не обов'язкова. При їх відсутності в шаблоні буде писати просто "Голова", "Староста" чи "Землевпорядник". Не обов'язково в довідниках прописувати посади кожного представника ОМС. Достатньо прописати тільки тих, які мають специфічні назви посад. Необхідність таких довідників зумовлена тим, що після створення ОТГ назви посад часто називають по-різному в різних ОТГ (землевпорядник, головний спеціаліст, інспектор із земельних питань, провідний спеціаліст і т.ін.; міський, селищний, сільський голова із зазначенням міста/селища, що є центром ОТГ, заступник і т.ін.).

Риски для підпису представників ОМС підтягуються навпроти відповідного представника ОМС тільки за його наявності. Щоб зробити відсутнім (не потрібним для підпису) певного представника (чи то голову, чи то старосту, чи землевпорядника) для певної громади/ради (але водночас щоб для інших вони були присутні), потрібно у відповідному списку прізвищ (SpHolivSpStarost чи SpZemlevp ) навпроти відповідного КОАТУУ просто залишити порожнє значення. Або взагалі стерти даний КОАТУУ із списку. Але, якщо потрібно щоб той чи інший представник ОМС був присутнім в шаблоні, проте, без прізвища (наприклад, не відоме), то тоді в довіднику навпроти відповідного КОАТУУ потрібно поставити знак пробілу - .
Увага: Щоб програма Digitals побачила зміни в довідниках після редагування списків перезапустість програму.

Щоб це було краще зрозуміло, розглянемо на прикладі. Допустимо є три села, які називаються Перше (КОАТУУ - 100000000), Друге (200000000) і Третє (300000000). У довіднику голів (SpHoliv) вони прописані так:
100000000   Петров Петро Петрович
200000000   Іванов Іван Іванович
300000000   Дзюба Ірина Тимофіївна

Місцевий голова ОТГ, в яке входить с. Третє заявив, що акт в нього підписувати не треба (натомість буде підписувати інспектор із земельних питань). В такому разі у файлі SpHoliv ми забираємо взгагалі ПІБ голови навпроти відповдіного КОАТУУ:
100000000   Петров Петро Петрович
200000000   Іванов Іван іванович
300000000   

Тоді в Акті повністю зникнуть і посада і риска для підпису і ПІБ цього голови для даного населеного пункту.

Водночас села Друге та Третє вимагають вказувати в акті землевпорядника. Але село Друге ще не знає, хто буде землевпорядником і рекомендують поки-що не вказувати його прізвище.
Для цього відкриваємо файл SpZemlevp і прописуємо там:
100000000   
200000000    
300000000   Бойко Іван Генадійович

Тобто, навпроти 200000000 ми поставили пустий звичайник пробіл. Водночас навпроти 100000000  не поставили взагалі нічого. Тому у випадку з селом Другим в нас буде для підпису стояти землевпорядник з рискою для підпису, але без ПІБ. А для першого села взагалі не буде для підпису землевпорядника.

Посада землевпорядника у с.Третє звучить як "інспектор із земельних питань". Щоб конкретно для даного села підтягувало таку посаду землевпорядника, потрібно у папці Lists створити файл SpPosadZem і прописати там:
100000000   
200000000
300000000    Інспектор із земельних питань

В самому акті усі три рядки (землевпорядник, староста та голова) об'єдані одним блоком так, що при відсутності одного інший заміщує його, посуваючись уверх

Фільтрування суміжників

У списку землевласників/землекористувачів суміжних земельних ділянок відображаються тільки ті суміжники, які не є дорогами, проїздами, проходами тощо, бо на такі землі не є сформованими земельні ділянки і, отже, вони не є суміжними землекористувачами.

Водночас, на схемі прив'язки (зворотня сторона акту) суміжники будуть розписані так:

Перелік таких виключень можна налаштувати у файлі Digitals\Lists\scrAkt\NotPersonNames.txt

В ньому перераховані слова і словосполучення, наявність у назві суміжника яких виключає суміжник із переліку. За замовчуванням це:

дорога
проїзд
прохід
заїзд
комунальної
державної
сільської
селищної
міської
сільська
селищна
міська
загального
загальний
с/р
с-р
житлової
житлова
забудови
забудова
використання
користування

 

Вартість скрипту 600 грн

Оновлення з попередньої версії - 150 грн

Читайте також, як редагувати ваші реквізити виконавця.

Зверніть увагу, що даний скрипт потребує оновленої від 2021 року програми Digitals.

Щоб придбати скрипт собі чи отримати техпідтримку, пишіть на email: fendak@ukr.net.
Телефон для довідок: (097) 547-48-55.
Скрипт компілюється під ключ ліцензії Digitals. Його можна переглянути в меню Допомога - Про програму. Програма має бути нової версії.
Переглядів: 10213 | Додав: Микола | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 491 2 »
avatar
0
49 Микола • 15:15, 18.01.2022
Скрипт оновлено (версія 4.2). Додано нові змінні для власного імені та ПРІЗВИЩА згідно ДСТУ 4163:2020 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів», а саме:
$NMVIP - Власне ім'я та ПРІЗВИЩЕ (далі ВІП) землевласника (Іван ІВАНОВ)
$ZamovnykVIP - ВІП замовника робіт (Петро ПЕТРОВ)
$ExecutorVIP - ВІП сертифікованого інженера (з реквізитів ОФ)
$HolovaVIP - ВІП місцевого голови
$StarostaVIP -  ВІП старости
$ZemlevpVIP - ВІП землевпорядника
$SumizPidpysVIP - ВІП суміжників з рисками для підпису
Виглядатиме в документі це так:

Для оновлення шаблону Відомість МЗ скачайте цей файл і замініть його в папці Digitals/Lists/scrAkt або ж самостійно пропишіть у Вашому шаблоні відповідні змінні. Для оновлення шаблону Акту МЗ скачайте цейл файл. В шаблоні список МЗ пропишіть самостійно нову змінну ($ZamovnykVIP).

Зверніть увагу, що для того, щоб змінна $Vykonav підтягувала також власне ім'я і ПРІЗВИЩЕ, потрібно внести зміни в Сервіс-Документи-Текстові константи. Або можете взамін поставити змінну $ExecutorVIP, яка буде витягувати прізвище виконавця з обмінного файлу.

Також у скрипт додано алгоритм автоматичного оновлення (буде автоматично оновлюватися при виході наступних версій).

Щоб оновивити скрипт, скористайтеся спеціальним скриптом, який можна скачати ТУТ* (на імейл за оновленням звертатися не потрібно уже).
Скрипт потрібно помістити в папку Digitals та перезапустити програму. В результаті має появитися таке повідомлення:

Після натиснення лівою клавішею мишки на картинці відбудеться автоматичне завантаження оновленої версії скрипту.

Зверніть увагу, що безкоштовне оновлення до версії 4.2 можливе тільки з версій 4.1 та 4.0. Якщо у вас ще Акт версії 3 - то він так не оновиться.
avatar
46 mrsiromanets • 19:06, 18.09.2021
Доброго дня. В акті встановлення перестало підтягувати  суміжників (з низу акту де підписи), у відомості все ок а тут ні, під скажіть що зробити?
avatar
0
47 Микола • 19:32, 18.09.2021
Відновіть стандартний шаблон Акту, або перевірте, чи у вашому сходяться id написів із стандартними?
avatar
48 mrsiromanets • 16:25, 19.09.2021
Дякую. Перезавантажив і все запрацювало, якийсь глюк 11 віндовса
avatar
44 disap0404 • 20:28, 02.09.2021
Якщо є два ключі digitals чи можна під'язати скрипт до них чи потрібно купувати 2 рази?
avatar
0
45 Микола • 20:44, 02.09.2021
Потрібно замовляти два рази, але при одночасному замовленні вартість для другого ключа половина від повної, тобто 300 грн
Тільки зверніть увагу, що в такому разі потім техпідтримка надається тільки одній людині на одну поштову скриньку.
avatar
42 prozerpina7 • 12:50, 14.08.2021
В мене немає можливості обрати, Які шаблони формувати?, підкажіть чому.
avatar
0
43 Микола • 17:17, 14.08.2021
Вам потрібно оновити скрипт до версії 4
avatar
0
41 Микола • 15:58, 31.07.2021
В скрипт доданий повний довідник ОТГ (список КОАТУУ сіл - назва ОТГ/назва ради ОТГ). Скачати можна ТУТ. Файли з архіву потрібно розпакувати у папку Digitals/Lists.
avatar
1
40 Микола • 20:51, 26.07.2021
Оновлено Відомість про встановлені межові знаки. Скачати можна ТУТ.
1. Виправлено некоректне відображення таблиць через наявність в них пустих рядків.
2. Впорядковано переміщення одних написів залежно від висоти інших.
3. Додано окремі таблички-зразки для випадків, коли всі межі співпадають з інсуючими і коли існуючі взагалі відсутні.
4. Покращено розташування таблиць і ін.
5. Додано відомість формату А3.

Для встановлення потрібно розпакувати архів у папку Digitals/Lists/scrAkt.
avatar
39 rpylypchuk88 • 15:28, 26.07.2021
Доброго дня, підскажіть чи є можливість шаблон - схема-відомість, до скрипту "Акт прийому-передачі, список та кроки межових знаків" у формат А3 розробити? Для ділянок понад 1 га, формату А4 мало.
avatar
37 lugzempro_dzk • 15:39, 23.07.2021
есть скрипт старой версии, нужно ли покупать новую версию, или можно обновить старый до версии 4.1?
avatar
0
38 Микола • 16:02, 23.07.2021
Можна оновити
avatar
35 CraziRoman5532 • 11:35, 02.07.2021
Оновлення з версії 4.0 до версії 4.1 платне?
avatar
0
36 Микола • 21:19, 02.07.2021
безкоштовне
avatar
33 sobkivnatalia90 • 10:55, 17.06.2021
Як отримати оновлення для версії 4.0?
avatar
0
34 Микола • 21:49, 17.06.2021
Зверніться на імейл Доступно тільки для користувачів, вкажіть номер ключа вашої програми Digitals, для якого потрібно оновити Акт. І при можливості, пишіть з пошти, на яку ви отримували Акт версії 3.
avatar
0
30 Микола • 17:44, 15.06.2021
Оновлена Відомість про встановлені межові знаки (див.тут). Тепер вона формуєтсья даним скриптом. Для встановлення:
1) скачайте цей архів
2) розпакуйте з нього файл схема-відомість.dmt у папку Digitals/Lists/scr Akt.
3) запустіть скрипт Акт і додайте для вибору новий пункт "схема-відомість", натиснувши на кнопку, що показана стрілкою

Перед запуском скрипту додавайте на карту тільки ті межові знаки, які треба буде закріпити на місцевості після затвердження документації. Інші (існуючі) потрібно вручну описати по тексту в таблиці.

Якщо усі межові знаки збігаються з штучними чи природніми рубежами, то перед запуском скрипту видаліть усі межові знаки. Скрипт їх створить автоматично на усіх поворотних точках. Тоді в шаблоні знову видаліть усіх межові знаки та змініть таблицю із закріпленими межовими знаками на таблицю із простим каталогом координат, яка формується поряд.
avatar
31 mrsiromanets • 20:38, 16.06.2021
У вашому шаблоні C:\Digitals\Lists\scrAkt\cxeMa-BiAOMicTb.dmt дуже малі розміри прямокутника у шарі id70000. Починаючи з версії скрипту 4, автомасштаб схеми розраховується саме за розміром цього прямокутника. Тому його потрібно збільшити. Він повинен бути на всю область сторінки, куди мають попадати об'єкти прив'язки. Що роблю не так?
avatar
0
32 Микола • 21:26, 16.06.2021
Версія скрипту 4 мала таке попередження на випадок, якщо використовували стару Схему.
Напишіть на імейл - вишлю оновлення цього скрипту до 4.1, де уже відключене таке повідомлення.
avatar
0
29 Микола • 10:24, 09.06.2021
Додав до даного скрипту версії шаблонів Акту та Схеми (можна скачати ТУТ), які включають зразу відомості про встановлені межові знаки.

Для встановлення скачайте та розпакуйте архів у папку Digitals\Lists\scrAkt.
Потім запустіть скрипт Акт і додайте для вибору новий пункт "акт без мз+схема без мз", натиснувши на кнопку, що показана стрілкою


В результаті будуть сформовані такі акт та схема:



до яких кроки і списки уже не потрібні.

При запуску скрипту усі значення рекомендовано ставити на авто. В результаті відбудеться автоматичне створення промірів до найближчих будівель або (за відсутності будівель) будуть створені проміри між поворотними точками. Самі межові знаки скриптом автоматично будуть видалені і в каталог також вписані просто поворотні точки.
Але на схемі доведеться вручну прописувати згідно абрису, по чому проходить (з чим співпадає) та чи інша межа.

Даний акт і схема додаються до технічки, коли усі межові знаки уже є встановлені в натурі (співпадають з наявними природніми чи штучними рубежами згідно ст.106 Земельного кодексу України) і нових не встановлювалося.

P.S. Дані шаблони підходять тільки для Акту версії 4. Версія 3 не підтримувала можливість використовувати різноманітні шаблони і автоматично з папки їх не підтягувала. Тому, якщо у вас версія скрипту ще 3, то зверніться на імейл за оновленням з позначкою "Оновлення Акту (4.1, ключ ...)". Вартість оновлення 150 грн (різниця у вартості між скриптом версії 3 та версії 4).
Зверніть увагу, що даний скрипт потребує оновленої від 2021 року програми Digitals.
avatar
27 igorkudeneko • 15:56, 31.05.2021
Добрый день. Подскажите какая на  сегодняшний день актуальная версия и когда планируется обновление?
avatar
0
28 Микола • 19:50, 31.05.2021
На даний момент Інструкцію про встановлення меж ще не скасували. Можливо, що буде скасова, бо в тому вигляді, якими межові знаки мали бути до тепер, надалі не обов'язково мусять бути. Уже нема трьох стандартних видів межових знаків, як раніше. А межовими знаками тепер "можуть бути природні чи штучні споруди і рубежі (річки, струмки, канали, лісосмуги, рослинні смуги, дерева, стежки, рівчаки, стіни, паркани, огорожа, шляхові споруди, бетонні або металеві стовпи, плити, моноліти, камені, інші споруди і рубежі), що збігаються із межею земельної ділянки або спеціально встановлюються на ній".
Але, це ж не заважає ставити ті ж самі дерев'яні стовпи чи металеві труби, як раніше. Хоч в скрипті є можливість вказувати власну назву межового знаку.
На даний час ще багато чого не зрозуміло.
avatar
24 mrsiromanets • 10:14, 07.05.2021
Доброго дня. Підкажіть в чому проблема в акті встановлення перестало формувати адресу ($ADSkor5), кидає: по вулиці Шевченка, 17 на території такої-то міської ради, а назву населеного пунтку не підтягує.
avatar
0
25 Микола • 10:51, 07.05.2021
Доброго дня! Щойно перевірив. Працює. Назву населеного пункту підтягує, як в Акті так і в інших скриптах.
Можливо, справа у xml? Перевірте, чи добре заповнений населений пункт в обміннику.
Може у вас змінна ADSkor6? Спробуйте поставити одну з інших:
avatar
26 mrsiromanets • 12:17, 07.05.2021
Дякую, все працює як часи, це я не додивився, стояла галочка за межами населеного пункту тому і не було населеного пункту.
avatar
22 kovboj • 12:23, 20.04.2021
підкажіть будь ласка згідно чого писати старосту в погодження?
avatar
0
23 Микола • 15:05, 20.04.2021
якогось загального нормативно-правового акту, який би регламентував, хто має погоджувати Акт від місцевої ради немає. Це питання є в компетенції місцевих рад. Представника ОМС, який підписує Акт погодження меж ОМС затверджує сам (і не завжди в письмовій формі). От в нас, наприклад, в межах одног району різні ОТГ вимагають:
1) вказувати тільки міського голову
2) вказувати тільки землевпорядника
3) вказувати заступника міського голови, старосту і землевпорядника одночасно
4) вказувати селищного голову і землевпорядника
5) не вказувати взагалі нікого від ОМС (є я така вимога в одному ОТГ).
avatar
19 rpylypchuk88 • 09:10, 15.04.2021
Скажіть будь-ласка, чи реалізовано в даному оновлені скрипті можливість формування акту з тільки двома чи одним межовим знаком?
avatar
0
21 Микола • 11:25, 15.04.2021
Мінімум з трьома тому, що два межові знаки є в кожному xml за замовчуванням. І це б викликало незручність через те, що по кожній ділянці запитувало б постійно чи формувати по існуюючих? А так запитує тільки тоді, коли межові знаки дійсно були нанесені вручну наперед (коли їх більше 2).

Щоб сформувати кроки тільки по двох межових знаках, нанесіть в обіннику наперед три межові знаки (третій де завгодно) і включіть в скрипті Ручний вибір межових знаків. Виберіть два потрібні, а коли запитає третій - натисніть "Перервати". І отримаєте звіт по двох.
avatar
17 oyutsyuk • 22:13, 06.04.2021
Привіт. Почало працювати на обновленні 29.03. Обновив до 05.04 викидує помилку. Відкатив до 29.03 тоже помилка. Відкатив 15.02 робить.
avatar
0
18 Микола • 18:51, 07.04.2021
Ви про версію скрипту 4? Яку помилку видає? Напишіть на імейл.
avatar
0
14 Микола • 14:10, 04.04.2021
Скрипт оновлено (4.1). Виправлено деякі помилки, які виникали на новій версії Digitals через плутанину з неоголошеними наперед змінними. А саме:
1) коли при нетипових об'єктах прив'язки (тобто, таких, id шару яких відстуній в довіднику Lists\scrAkt\PryvID.txt) в списку межових знаків просто зникали деякі об'єкти прив'язки, якщо їх на карті було більше одного;
2) коли при нетиповних об'єктах прив'язки і опції Назва об'єкта прив'язки=авто, скрипт не виводив діалог, в якому можна вказати, що це за об'єкт прив'язки, а просто зупиняв роботу.
3) коли в режимі ручного вибору об'єктів прив'язки скрипт інколи наперед автоматично виділяв об'єкт прив'язки не той, який був вибраний користувачем в попередньому сеансі вибору.

Якщо в Digitals зберегти файл xml із уже нанесеними усіма закріпленими межовими знаками у шарі id70001, закрити його і відкрити повторно, збивається порядок (плановість відображення) наявних у файлі межових знаків. Тобто, межовий знак з найменшим номером об'єкта (не плутати з номером, що є назвою межового знака) може бути на третій точці ділянки, наступний - на сьомій, ще наступний - на першій і т. п. Тому в скрипті додано код, який сортує межові знаки так, щоб їх плановість (порядок зростання номерів об'єктів) відповідала порядку зростання номерів точок у контурі ділянки. Це важливо тільки для випадків, коли формування кроків відбувається по уже нанесених раніше межових знаках. Бо до тепер в цьому випадку скрипт, обираючи межові знаки в порядку плановості, яка після повторного відкриття файлу була хаотичною, давав в кроках непослідовність межових знаків. Тепер порядок зростання номерів об'єктів межових знаків завжди відповідає порядку зростання точок у самій ділянці за аналогією, яким є порядок зростання номерів об'єктів суміжників відносно ділянки. Виключенням є обмінники, в яких вид документації 008, бо в них межові знаки часто взагалі не є на лінії загальної ділянки. Впорядкування межових знаків працюватиме тільки при включеній опції Зберігати меж.знаки у файлі XML.

Виправлено помилку, яка виникала, коли об'єкт прив'язки складався всього з одної точки.
avatar
15 achekapuk • 21:57, 04.04.2021
Як отримати оновлення для версії 4.0?
avatar
0
16 Микола • 22:57, 04.04.2021
пишіть на імейл
avatar
12 bk2013 • 14:04, 12.03.2021
Скрипт отлично работает с последним обновлением
avatar
11 mrsiromanets • 13:51, 12.03.2021
Всі скрипти працюють на останній версії Digials чи краще забити на їхні оновлення?
avatar
0
13 Микола • 20:33, 12.03.2021
Я не можу гарантувати стабільну роботу скриптів на версії Digitals від 01.03.2021 року і новіших, бо розробники Digitals почали міняти правила мови програмування у скриптах.
1-20 21-24
avatar