Головна » 2018 » Липень » 12 » Панель інструментів для теодоліта
15:16
Панель інструментів для теодоліта

22.11.2021 скрипт оновлено до версії 2.2. Детальніше ТУТ

  Основне призначення даної панелі інструментів - це створення звіту по теодолітній зйомці. А саме, таких документів:

1. Схема планової основи (картограма виконаних робіт)
2. Відомість обчислення координат (врівноваження теодолітного ходу)
3. Схема планової основи висячих теодолітних ходів
4. Відомість обчислення координат висячих теодолітних ходів
5. Польовий абрис земельної ділянки
6. Журнал лінійно-кутових спостережень та відомість обчислення координат земельної ділянки

Крім цього, скрипт дозволяє просто здійснювати обробку польових матеріалів для обчислення координат точок, знятих на місцевості теодолітом чи тахеометром.

Особливістю даного скрипту, в порівнянні з іншими програмами для звіту по теодолітній зйомці є можливість отримати звіт, не маючи польових даних тахеометра. Обрахунки можна здійснити просто маючи координати точок ходу.

ІНСТРУКЦІЯ

ВІДЕОІНСТРУКЦІЯ

1. Створення теодолітного ходу та його врівноваження

1. Відкрийте вже існуючий файл XML або створіть нову чисту карту

2. Додайте на карту пункти ДГМ чи заготовку. Для цього натисніть першу кнопку на панелі та у вікні, що появиться виберіть відповідний пункт:

В результаті на карту будуть додані найближчі до ділянки чи до центра карти пункти ДГМ

Заготовка стане доступною після хоча б одного створення ходу вручну.

3. Додайте на карту теодолітний хід. Для цього натисніть ще раз першу кнопку скрипту та виберіть пункт «Теодолітний хід». В лівому куті екрану появиться вікно такого типу:

1) Виберіть на карті пункт ДГМ з якого має починатися хід і натисніть «Продовжити».
2) Виберіть точку візування (точку направлення) ходу і знову натисніть «Продовжити».
3) Виберіть спосіб введення даних:

Якщо вихідні дані у Вас є набрані в блокноті, то можна вибрати варіант «З буфера обміну», перед тим скопіювавши дані в буфер. В блокноті дані мають бути у такому форматі:
п.1 441.686 335°17'07"
п.2 389.526 256°19'44"

або у такому:
п.1 441.686 335 17 07
п.2 389.526 256 19 44

де вказані назва точки, довжина до точки і заміряний кут.
Якщо вибрати пункт «Вводити окремо по кожній точці», то по кожній точці буде з'являтися такий діалог:

Теодолітний хід можна наносити і будь-яким іншим способом. Зокрема, просто малюючи лінію по карті (див. ВІДЕО).

Скрипт підтримує три види теодолітного ходу: розімкнутий, зімкнутий і висячий. На перші два потрібна відомість врівноваження ходу, на висячий хід - не потрібна.

Але висячий хід згідно Інструкції з топографічного знімання може мати не більше трьох сторін на незабудованій території та не більше чотирьох на забудованій. При цьому довжина сторін ходу не повинна перевищувати певні величини (залежно від масштабу). Це орієнтовно до 350-1000 метрів залежно від міряючого приладу (теодоліт чи тахеометр). Тобто, якщо найближчий пункт ДГМ знаходиться далеко від місця зйомки, то висячий хід тут вже не підійде. В такому разі необхідно прокладати інший вид ходу: розімкнутий чи замкнутий. Такі види теодолітного ходу при обрахунку координат у звіті включають відомість врівноваження теодолітного ходу.

Щоб скрипт зміг згенерувати відомість врівноваження, потрібно, щоб теодолітний хід починався з пункту ДГМ, при цьому для орієнтування був направлений на інший пункт ДГМ і завершувався також на пункті ДГМ та для контролю в кінці знову був направлений на ще один пункт ДГМ.

Якщо початкова і кінцева точка теодолітного ходу один і той самий пункт ДГМ - то це зімкнутий теодолітних хід. Якщо ж хід починається з одного пункту ДГМ, проходить через територію де знаходиться ділянка і завершується на іншому пункті ДГМ - то це хід розімкнутий.

Який вид ходу краще використовувати - це вже Ваш вибір.
Мені більш подобається хід розімкнутий. Тому буду показувати на прикладі саме розімкнутого ходу.

В даному випадку лінія ходу починається з пункту ДГМ Новошичі і закінчується на пункті Нижній. Перший і останній відрізки лінії - це лінії направлення (візування) з пунктів Бар та Рихцице відповідно. Пункти Бар та Рихцице це перший та останній пункти власне ходу.

При створенні теодолітного ходу завжди остання точка ходу (в районі пункту Рихцице) буде мати відхилення від пункту ДГМ на якусь величину, переважно це кількадесят сантиметрів. Розмір відхилення (нев'язки) залежить від точності зйомки, від приладу, яким міряли, від довжини ходу. Але нев'язка не повинна перевищувати 1:2000. Ідеальною (нульовою) вона також не може бути, бо навіть найточніший прилад дає відхилення, не кажучи вже про людський фактор, наприклад, центрування теодоліта на точках ходу тощо.

Це коротко про теорію, щоб дальше була можливість пояснити як працює скрипт. 

Для формування скриптом відомості врівноваження теодолітного ходу лінія ходу на карті має складатися не менше як з 7-ми точок, а саме:
1) 1-ша точка - на пункті ДГМ, на який відбувалось направлення(візування) ходу;
2) 2-га точка - на пункті ДГМ, де починався хід;
3) наступні точки - точки поворотів теодолітного ходу (мінімум 3 точки);
4) передостання точка - на пункті ДГМ, де хід завершився;
5) остання точка - на пункті ДГМ, на який вимірювався контрольний кут.

При цьому точка направлення контрольного кута (пункт 5) може бути тою самою точкою, на яку відбувалось візування (пункт 1). Так само спільною можуть бути і точки в пунктах 2 та 4 (це буде зімкнутий хід). А також одною і тою ж самою точкою можуть бути перша та передостання чи друга та остання точки (це буде розімкнутий хід, який візується на точки початку та кінця ходу). Таким чином, для створення ходу може бути достатньо і 2 пункти ДГМ,

4. Виділіть теодолітний хід та натисніть на кнопку панелі .
В результаті буде сформовано Схему планової основи та Відомість врівноваження теодолітного ходу.
 
Під схему планової основи можна відкрити будь-який растр. Рекомендовано використовувати растр з меню Растр - Завантаження з інтернету - Геодезична мережа України (тип зображень - Знімки)

Якщо лінійна чи кутова нев'язки у відомості будуть перевищувати допустимі, то про це появиться відповідне повідомлення. А взагалі, щоб нев'язка не перевищувала допустиму, кінцева точка ходу, довжина якого, наприклад, 9 км, не повинна бути відхилена від пункту ДГМ більше ніж на 1-2 метри.

2. Створення відомості обчислення координат висячого ходу

1. Додайте на карту висячий хід одним із способів, які описані вище.
Увага! Якщо висячий хід прокладається не від пунктів ДГМ, а від інших пунктів зімкнутого чи розімкнутого теодолітного ходу, який врівноважувався, то спершу сформуйте відомість врівноваження, а потім висячий хід прокладайте уже від ходу, який врівноважений (карта Врівноважений хід).

2. Виділіть хід та натисніть на кнопку панелі .
В результаті буде сформовано Схему планової основи висячих ходів та Відомість обчислення їх координат.

 

Скрипт розрізняє вид ходу по кількості його сторін. Якщо сторін 5 і менше (тобто, лінія візування і максимум 4 сторони), то значить хід висячий. Якщо кількість сторін ходу 6 і більше - то тоді хід не висячий і потребує врівноваження.

Якщо висячий хід прокладений не від пунктів ДГМ, а від точок іншого ходу, то пунктами початку ходу і його направлення потрібно вибрати не пункти ДГМ, а точки теодолітного ходу.

Тобто, лінія ходу має починатися з точки направлення (п.6), йти через точку стояння (п.5) і дальше по точках висячого ходу.

Якщо ділянка мірялася з декількох станцій, які створювались не одною лінією, а як розгалуження, то тоді перед запуском скрипту потрібно виділити тільки той хід, який основний. Тобто, той з висячих ходів, який йде безпосередньо від врівноваженого ходу (чи пунктів ДГМ). Тоді скрипт автоматично виділить сам решту ходів, які відгалужуються від вибраного і сформує по них одну відомість.

Увага! Всі лінії теодолітних ходів на карті повинні бути в одному оригінальному шарі. За замовчуванням це шар Лінія ходу (для збору) з id91202.

3. Створення абрису та журналу

Важливо: перевірте, чи в меню програми Digitals Сервіс-Налаштування-закладка Вигляд не стоїть галочка "Показувати довжини з кутами". Якщо вона включена - то скрипт може не вірно рахувати виміряні кути.

1. Зніміть виділення з усіх об'єктів та натисніть на другу кнопку скрипту 

2. Виділіть станцію зйомки. Після цього натисніть «Продовжити». 
 

3. Виділіть станцію орієнтування та натисніть «Продовжити». 

4.  Виділіть точки ділянки, які зняті з даної станції. Автоматично будуть виділеними усі точки. Тому зразу можна натиснути «Продовжити», але, якщо з вибраної станції не було видно усіх точок, то тоді треба вручну вибрати тільки частину точок.

Якщо виділеними були не усі точки зйомки ділянки, які є на карті, то знову появляться діалогові вікна пунктів 2 та 3. І так, допоки в сумі не будуть вибрані усі точки зйомки. При цьому для наступних станцій автоматично будуть виділені всі решта точок, які ще не були вибрані раніше. Якщо зйомка проводилася тільки з одної станції, то тоді після нажимання кнопки «Продовжити» пункту 3 зразу сформується результат. А саме: Абрис та Журнал зйомки. Плюс разом із журналом відомість обчислення координат.

 

Обробка польових матеріалів

Польовими матеріалами для скрипту є результати лінійно-кутових спостережень. Перша кнопка панелі інструментів дозволяє формувати теодолітні ходи та визначати координати точок ділянки за результатами спостережень.

Як додавати пункти ДГМ та теодолітні ходи вже було описано вище. Аналогічно додаються і точки зйомки.

Спочатку вибирається точка стояння, потім точка направлення і дальше вводяться вихідні дані по кожній знятій точці.

При цьому замість точок стояння та направлення можна вибрати зразу лінійний об'єкт.

Вихідні дані можна вводити як по кожній точці окремо так і брати їх з буфера обміну.

Ще кнопка  дозволяє просто додавати до вже наявної ділянки точки у всіх кутах повороту межі ділянки, автоматично нумеруючи їх по колу.

Перший пункт діалогу що додати - «Заготовку з файлу» відкриває спеціальну карту, куди зберігаються всі раніше створені та врівноважені ходи і вибравши один з них, автоматично переносить хід на карту з відкритим XML.

Взагалі, точки (точки зйомки на кутах ділянки та точки ходу) можна як наносити на карту вручну, так і не наносити. Якщо на лінії ходу точок знайдено не буде, то вони створяться автоматично і пронумеруються по лінії ходу. За замовчуванням точки великих ходів нумеруються як п.1, п.2..., а точки висячих - т.1, т.2... . Але це можна змінити в налаштуваннях. Якщо ж нанести точки вручну, то їх можна пронумерувати як завгодно. 

Поворотні точки ділянки автоматично нумеруються просто як 1,2,3... Але їх також можна перед тим нанести вручну і пронумерувати згідно польового абрису. Автоматично точки додаються тільки по контуру ділянки. На будівлях, спорудах та інших об'єктах точки треба наносити вручну. При цьому майте на увазі, що якщо на карті є хоч одна точка, нанесена вручну, то тоді по контуру ділянки автоматично точки вже не додаватимуться. Тому, коли на ділянці є будівлі, то точки зйомки ділянки потрібно наперед нанести першою кнопкою скрипту, потім додати інші точки. Або ж ці точки на будівлях можна додати пізніше, коли буде діалог вибору точок зйомки (і коли точки ділянки уже будуть створені автоматично).

Налаштування скрипту

Щоб відкрити налаштування скрипту, потрібно створити нову чисту карту (без жодного об'єкта на ній) і натиснути другу кнопку панелі інструментів. В результаті з'явиться таке вікно налаштувань:

Тут найперше можна вибрати вид кута по колу - лівий чи правий.

Можна вказати радіус завантаження пунктів ДГМ для додавання на карту. (Самі ж координати пунктів ДГМ потрібно прописати у спеціальному файлі у папці Digiitals під назвою DGMList.txt у такому вигляді:

І, якщо пунктів у списку багато (а для теодолітної зйомки їх потрібно багато в силу того, що обмеженою є довжина ходу), то тоді не зручно було б щоб на карту додавалися зразу усі пункти. Зручніше коли додаються тільки найближчі. Але, якщо у вказаному радіусі не буде знайдено хоча б 2 пункти ДГМ, то радіус автоматично розшириться до максимуму.

Пункти Початкові номери точок дозволяють задати формат та початкові номери точок при автоматичній нумерації. Підтримуються 2 формати: просто цифра і буква з цифрою. Але буква з цифрою можлива тільки у варіанті через крапку. В іншому випадку скрипт не зможе відокремити букву від цифри, щоб потім збільшувати значення цифри по кожній точці.

Пункт Масштаб шаблонів дозволяє вибрати як автомасштаб, так і вказати конкретне значення: 500, 1000, 2000, 5000 тощо (справа є випадаючий список). Це стосується шаблонів Схема планової основи та Польовий абрис.

Автомасштаб розраховується автоматично за розмахом усіх об'єктів на карті так, щоб вони в шаблоні влізлися в прямокутник, який там в шарі id70000. Цей прямокутник в шаблоні можна редагувати.

Прилад може бути двох видів: теодоліт чи тахеометр. Від приладу залежить допустима нев'язка (1:1000-1:3000 - для теодоліта, 1:2000 - для тахеометра), розмір  нев'язок (лінійної та кутової) при автоматичному генеруванні та попередження про допуски.
При цьому допустима нев'язка для теодоліта визначається автоматично залежно від довжини ходу (відповідно до п.5.1.11 Інструкції з топографічного знімання):
- якщо хід до 2 км - 1:1000;
- якщо хід до 4 км - 1:2000;
- якщо хід до 6 км - 1:3000.

Буферний фон теодолітного ходу включає на Схемі планової основи під великими врівноваженими ходами спеціальну буферну зону з білою напівпрозорою заливкою. Завдяки цьому теодолітний хід не губиться на темних растрах. Але більшість принтерів прозорі заливки не підтримують. Тому ця опція за замовчуванням виключена.

Автоматичне створення нев'язок. При включеній опції остання та передостання точки лінії ходу автоматично зміщуються на деяку величину від пунктів ДГМ, створюючи при цьому нев'язки.

Наступне вікно налаштувань панелі інструментів виглядає так:


Опція Контроль величин ходу дозволяє відключити повідомлення про перевищення норм величин теодолітних ходів згідно інструкції з топографічного знімання.

Виноска для ділянки на схемі включає створення спеціальної виноски з підписом "зем.ділянка" на Схемі планової основи основного теодолітного ходу (тільки якщо масштаб карти ходу дрібніший за 1:20 000).

Спочатку нумерувати точки ділянки - спеціальна опція для тих, кому потрібно, щоб номери точок ділянки на абрисі відповідали номерам точок ділянки в кадастровому плані. Але в такому разі у журналі польових вимірів, якщо більше одної станції точки вже будуть йти не за порядком.

Якщо Ви звикли для пунктів ДГМ, точок ходу, точок зйомки ділянки використовувати інші id, ніж по стандарту скрипту, то в такому разі вкажіть їх у відповідному вікні налаштувань. Але потім відкрийте шаблон Схема.dmf і додайте туди вказані шари із вказаними Вами ID. Також на карті Схема.dmf можна змінити атрибути даних об'єктів. Даний файл слугує взірцем для інших шаблонів і карт. Якщо на карті відсутній один із вказаних шарів, то він береться скриптом саме з цього шаблону.

 

Як отримати скрипт

Вартість скрипту 700 грн. Скрипт прив'язується до ключа Digitals. Якщо ключ мережевий чи якщо ставити той самий ключ на різні ПК, то відповідно і скрипт можна використовувати на різних ПК.

Для отримання скрипту потрібно вислати на електронну пошту, яка вказана нижче, номер ключа програми Digitals, на яку планується встановлення скрипту.

Завдяки прив'язці до ключа скрипт вміє автоматично оновлюватися. При оновленні скрипт вдосконалюється та виправляються виявлені помилки. При виході оновлення з'явиться відповідне діалогове вікно із пропозицією встановити оновлення. Рекомендую їх встановлювати. Оновлення безкоштовні.

Щоб придбати скрипт собі чи отримати техпідтримку, пишіть на email: fendak@ukr.net.
Телефон для довідок: (097) 547-48-55.
Скрипт компілюється під ключ ліцензії Digitals. Його можна переглянути в меню Допомога - Про програму. Програма має бути нової версії.
Категорія: Шаблони | Переглядів: 9838 | Додав: Микола | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 471 2 »
avatar
46 Kochyr • 13:20, 01.12.2021
Ось така помилка версія 2.2
avatar
0
47 Микола • 13:56, 02.12.2021
Помилка про те, що у Вас старіша версія програми Digitals і відсутня одна із скриптових функцій, що використана тут. Дана функція в скрипті використана ще в оновленні 2.1 (грудень 2019 року). У вас видно була ще старіша версія скрипту. Оновіть програму Digitals.
avatar
0
45 Микола • 18:19, 22.11.2021
Скрипт оновлено до версії 2.2. Детальніше ТУТ
avatar
44 legkovovaua • 12:54, 17.01.2021
Добрый день. Можна приобрести этот скрипт?
avatar
42 nikolay1202 • 13:25, 08.06.2020
Доброго дня. Передивився відео не знайшов відповідь на питання. Чи можливо говувати звіти на дві три ділянки за один раз. Маю на увазі якщо ділянки для осг розташовані недалеко одна від одної.
avatar
0
43 Микола • 14:31, 08.06.2020
Доброго дня!
Так, щоб відкрити зразу декілька XML і отримати звіт по усіх зразу ділянках - ні.
Треба відкривати кожний XML окремо, і формувати звід для кожного окремо, використовуючи заготовку з файлу (тобто, використовучи один і той самий врівноважений хід)

Якщо ви робите декілька ділянок в одній документації - то вам достатньо сформувати одну відомість врівноваження (адже врівноважений хід у вас один і той самий), а от на схемі планової основи вказана адреса ділянки, ЦВ і ПІБ. Якщо вони однакові в кожній з ділянок - то можна використовувати ті самі. Якщо не однакові - то треба або вручну дописати в штампі додаткові адреси і прізвища, або формувати заново по кожній ділянці (при цьому обрахунки врівноваження будуть однакові, різними будуть тільки дані в штампі згідно файлу XML)
Аналогічна ситуація і по висячих ходах.

А от щодо абрису та журналу, то тут, якщо усі ділянки в межах одної документації, у всіх однакове цільове, один замовник, то можна відкрити один XML. Потім нанести на цю ж карту зразу контури інших ділянок, будівель тощо, нанести де потрібно точки зйомки і тоді запустити скрипт. В результаті буде сформовано загальний звіт зразу по усіх ділянках.
Буде щось типу такого (дивітьс зображення нижче). Просто деякі промені за аналогією, як на сусідні будівлі, будуть йти на сусідні ділянки.
Правда, експлікації суміжників для інших ділянок доведеться тоді вставляти вручну. Також виправляти доведеться в заголовку слово "ділянка" на "ділянки"
avatar
40 stronger280282 • 14:36, 02.01.2020
Доброга дня! З Новим Роком! 
Питання по скрипту. Чи можливо задавти номер точки з якої починати нумерувати точки теодолітного ходу. Це потрібно для того щоб якщо робити другий замкнутий хід з точок першого ходу щоб нумерація продовжувалась
avatar
0
41 Микола • 21:53, 02.01.2020
Добрий вечір
Можливо тільки вручну задати номери усіх точок перед запуском скрипту
avatar
38 Анонімно • 12:26, 21.12.2019
Доброго Дня!  Користуємось вашим скриптом для побудови та обрахунку теодолітного ходу, дуже зручног дякуємо! Хотілося б щоб скрипт був доповнений тригонометричним нівелюванням. Щоб була відомість обрахунку та ув'язки вертикальних кутів згідно інструкції п.4.5.23-п.4.5.30.
avatar
0
39 Микола • 20:26, 21.12.2019
Добрий вечір! Скиньте зразок таблиці, як має виглядати відомість обрахунку та ув'язки вертикальних кутів.

Вона потрібна тільки, якщо кути більші за 1,5 градусів. Тому якби є не обов'язковою.
avatar
0
37 Микола • 16:45, 09.12.2019
Скрипт оновлено до версії 2.1. Детальніше ТУТ
avatar
0
35 Микола • 00:09, 28.11.2019
По даному скрипті планується оновлення.
Зокрема, в тестовій версії уже реалізовано наступне:
1.Покращено відображення об'єктів на карті:
- виправлено помилку, через яку інколи на схемі планової основи висячого ходу відбувався зсув ділянки за межі рамки;
- при додаванні заготовок, для зручності, тепер на карті з заготовками відображається тільки область навкого ділянки в радіусі 20 км;
- після додавання пунктів ДГМ карта переводиться у масштаб 1:50000 (оптимально для того, щоб малювати хід), а сама ділянка, щоб потім довго її не шукати, обводитья жовтою рамкою;
- після формування відомості основного ходу, карта, для того, щоб дальше було зручно наносити висячий хід, автоматично переводиться у масштаб 1:5000 та центрується на ділянці;
2.Додано перемінні адреси ділянки, як у модулі "Документація", щоб можна було в шаблоні ставити адресу в будь-якій зручній формі.
3.Якщо у заданому в налаштуваннях скрипту радіусі не виявлено хоча б двох пунктів ДГМ, то радіус завантаження пунктів автоматично розшириться і буде додано всі пункти, які є у файлі DGMList.

Також буде додано окремий спеціальний шар (який буде доступний на карті після додавання пунктів ДГМ) для збору ходу. Це дасть можливість автоматично змінювати масштаб карти на 1:500 для створення нев'язок ходу зразу після завершення збору об'єкта.

Буде додано різноманітні попередження у разі перевищення довжин ліній ходу, кількості сторін та загальної довжини ходу (бо у зв'язку з цим дають відмови при погодженні проектів).

Але, оскільки я сам не працюю з даним скриптом, бо на практиці використовую зараз тільки gps, то не дуже орієнтуюся, чого в скрипті не вистачає і які в ньому є незручності.

Тому, якщо у Вас є якісь зауваження чи пропозиції, пишіть, врахую.

Оновлення скрипту, як і раніше, буде здійснено в автоматичному режимі після завершення внесення змін і тестування.

Згідно інструкції з топографічного знімання при зйомці тахеометром (пункт 5.1.14):
Довжини сторін у теодолітних ходах мають бути в таких межах:
- на забудованих територіях - не більше 1000 м;
- на незабудованих територіях - не більше 1500 м.

Максимальна довжина ходу (при масштабі 1:2000) 9 км. Допустима кількість сторін - 30

Але дехто вважає, що довжина ходу може бути більшою, а дехто вважає, що меншою. А Ви як вважаєте? Цікавить думка спеціалістів в цій галузі.
avatar
36 shumskgeoproekt • 16:23, 09.12.2019
Доброго дня. Сьогодні вранці вискочило віконечко для оновлення але з браком чачу навіть не прочита. Питання №1: скачати звідки оновлення  скрипта? №2: де і як прописати дані (проект чи технічка), щоб в штампі ручками не набирати? Дякую.
avatar
33 stronger280282 • 15:21, 19.11.2019
Добрий день. В мене питання по скриту! Коли формує схему теодолітного ходу, інколи робить маштаб 1:200000 і получається дуже дрібна схема. Як зменьшить маштаб?
avatar
0
34 Микола • 20:42, 19.11.2019
Добрий вечір! В даному скрипті не передбачено відключення автомасштабу. Пізніше додам таку можливість.
Якщо можливо, у випадку такої ситуації, вишліть мені на пошту карту (збережену у dmf), з якої формуєте хід і по якій масштаб виходить 1:200 000. Спробую вияснити причину. Можливо, у вас десь поза межами ходу є зайвий пункт ДГМ в іншій СК, або якийсь об'єкт. Бо автомасштаб розраховується по розмаху усіх об'єктів на карті.
avatar
0
32 Микола • 21:27, 25.09.2019
Скрипт оновлено до версії 2. Детальніше ТУТ
avatar
30 vikagerb • 09:38, 07.06.2019
Добрий день, хочу придбати Схема прив'язки до геодезичних пунктів ДГМ та Панель інструментів для теодоліта
avatar
0
31 Микола • 11:54, 07.06.2019
відповів Вам на email
avatar
27 Kernel • 15:16, 10.04.2019
при створенні "відомості обчислення координат висячого ходу" все роблю як по інструкції, але схема виходить у М 1:20000 а не така як у вас. У мене на схемівміщається увесь мій тео. хід та висячий хід, пункти ДГМ. Чого так виходить?
avatar
0
28 Микола • 20:54, 10.04.2019
може у вас ключена кнопка "множинна позначка"?
може відкритий на той час растр як ортофото?
може шаром для збору лінії ходу вибираєте XML_Реквізити обмінного файлу?
Якщо справа в чомусь іншому, то тільки підключуся через віддалений доступ і спробую сам сформувати хід нашому ПК.
avatar
29 Kernel • 08:52, 11.04.2019
Сегодня пробую работать со скриптом и о чудо все заработало. В чем причина так и не понял.
avatar
25 volchkov_eugene • 13:31, 13.02.2019
Доброго дня. При врівноваженні теодолітного ходу з'являється таке вікно: "Ошибка скрипта и т.д." і не формується відомість. Підкажіть, будь ласка, що я роблю не так. Дякую за допомогу.
avatar
0
26 Микола • 15:58, 13.02.2019
Доброго дня. Вишліть скриншот помилки на пошту, з якої я вам відправляв скрипт
avatar
20 00zakachka00 • 21:07, 29.01.2019
Після оновлення Digitals 29.01.2019, при формуванні теодолітного ходу Digitals згортається та відвисає на вікні з номерок ключа Digitals, при намаганні закрити це вікно в Digitals випадає помилка. Також з'явився назойливий звук при формуванні "Документації", "Врівноваження ходу"
avatar
0
21 Микола • 22:13, 29.01.2019
Звертайтесь з цим питанням до розробників Digitals, бо вони вже мене задовбали із своїми оновленнями, які не дають нормально працювати скриптам.
avatar
22 00zakachka00 • 22:29, 29.01.2019
Дякую. Буду чекати оновлення Digitals, може запрацює.
avatar
0
23 Микола • 23:08, 29.01.2019
а яка у вас помилка після того, як закриваєте вікно, де номер ключа? Якщо це вікно закрити вручну, то скрипт має продовжити роботу без помилки.

І оті назойливі звуки, навпаки, були з 17 по 28 січня. А сьогодні розробники Digitals їх уже прибрали. Тільки натомість вікно, де читається номер ключа уже автоматично не закривається. І поки що не знаю, як тепер його автоматично закривати.

Може спробуйте ще раз оновити програму.
avatar
24 00zakachka00 • 23:21, 29.01.2019
Дякую. Все працює, як Ви описали. Просто я експерементував з різними оновленнями Digitals. Тепер оновив Digitals в ручну, і все стало як описано вище.
avatar
15 kylia1986 • 13:11, 19.12.2018
хочу купити скрипт "Панель інструментів для теодоліта", моя версія програми Digitals оновлення від 31.05.2018 р., що для цього потрібно!!!
avatar
0
16 Микола • 15:18, 19.12.2018
Програма Digitals має бути оновлена мінімум від вересня 2018 року, бо в скрипті використані нові функції, яких у старіших версіях просто ще не було. Тобто, вам обов'язково треба спершу оновити програму Digitals.
avatar
13 Kochyr • 14:57, 29.11.2018
А чи можна зробити, щоб зйомка теодолітом робилась двома напів прийомами.
avatar
0
14 Микола • 19:16, 29.11.2018
Скрипт робить тільки в один напівприйом - правий або лівий. Два одночасно не можна.
avatar
17 Kochyr • 15:27, 24.01.2019
А чому б для другого напівприйому до першого відліку не додати б 180 градусів. Десь так https://dropmefiles.com/oZlML
avatar
0
18 Микола • 16:24, 24.01.2019
Бо це треба ще більше ускладнювати скрипт і таблицю. Та й напівприйоми мають, мабуть, відрізнятися хоч трохи один від одного.

При формуванні того журналу, що є, я виходив з того, що у них уже обчислені середні кути, отримані з напівприйомів. Та й на практиці мало хто міряє у два напівприйоми. Головне, щоб в кінці зійшлося. Хоч я з вами згідний, що для прокладання висячого ходу потрібні напівприйоми. Якщо це будуть вимагати експерти - то дороблю. Поки що не вимагають.
avatar
19 Kochyr • 16:33, 24.01.2019
У нас вимагають.
avatar
0
12 Микола • 17:04, 05.10.2018
якщо ключ мережний - то даний скрипт працюватиме на усіх ПК, але з умовою, що на усіх ПК встановлення відбудуться в один день.
avatar
10 aslanlitvinov • 13:19, 05.09.2018
Ну от! А казали: "неможливо таке зробити"... Виходить все можливо
avatar
0
11 Микола • 21:25, 06.09.2018
якщо добре подумати, то те, що колись здавалось неможливим стає справді можливим
avatar
6 00zakachka00 • 10:52, 20.08.2018
Допоможіь. Перестало малювати Схему теодолітного ходу. Все врівноважує, але схема ходу пуста. Заміняв на ващі оригінальні шаблони, але всеодно не працює.
avatar
0
7 Микола • 12:56, 20.08.2018
вже працює?
avatar
8 00zakachka00 • 13:00, 20.08.2018
Так. Дякую після перезагрузки комп. все запрацювало
avatar
5 kipfan62 • 18:47, 30.07.2018
скрипт супер. все працює норм. дякую.
1-20 21-22
avatar