Головна » 2021 » Вересень » 28 » Відомість про встановлені межові знаки
13:55
Відомість про встановлені межові знаки

Що нового? (18.01.2022 р. оновлено до версії 1.2)

  Призначений для формування у автоматичному режимі відомостей про встановлені межові знаки. Формує таблицю та схему розташування межових знаків:

Інструкція

1. Через Файл - Відкрити відкрийте в програмі Digitals обмінний файл XML.

2. Запустіть скрипт, натиснувши на кнопку .

3. В діалоговому вікні перевірте, чи добре скрипт автоматично відмінив ПІБ, вкажіть, якщо треба, замовника (якщо він відрізняється від землевласника/землекористувача) та виберіть потрібні опції:

Опис межового знаку за замовчуванням - опис який буде за замовчуванням для кожного межового знаку, якщо включена наступна опція, або буде для усіх межових знаків, якщо наступна опція відключена.

Пауза для опису межових знаків - скрипт робитиме зупинку, виводячи додаткове діалогове вікно для кожного суміжника з можливістю вказати інший опис межі:

Перелік виду межових знаків в даному списку можна редагувати. Додати новий межовий знак можна, натиснувши значок листка внизу. Щоб видалити наявний у списку - потрібно натиснути на червоний хрестик. Також даний спиосок можна редагувати просто в блокноті. Це файл Lists/VidMZ/OpysMZ.txt.

Пауза для вибору межових знаків - для кожного суміжника з'являтиметься спеціальне немодальне вікно, яке дозволяє вибрати кінцеву точку для опису межового знаку:

Якщо межа повністю від А до Б проходить по однаковій огорожі, то кінцевим межовим знаком буде точка суміжника Б. Але тут можна вибрати проміжну точку, яка стане кінцевою для даного межового знаку:

Після цього скрипт запропонує описати також і решту межі з даним суміжником:

Так можна описувати межу по безлічі її відрізків, хоч кожну точку окремо, вказуючи інші межові знаки.

Масштаб схеми - опція що дозволяє відключити автомасштаб і вказати свій конкретний із списку.

Схема на окремій сторінці - опція що включає або виключає схему, яка буде формуватися окремо від відомості. Також тут доступний режим авто, який автоматично включатиме окрему схему, якщо суміжників більше як 6.

Назва шаблону відомості дозволяє вибрати із списку різні шаблони. Серед додатково доступних є відомість формату А3. Сюди також можна додати будь-який інший свій шаблон, перед тим помістивши його в папку Lists/scrVidMZ.

Назва шаблону схеми - аналогічно попередній опції, але стосується схеми розміщення межових знаків.

Відкрити інші налаштування. Якщо тут поставити так, о відкриється додаткове вікно налаштувань скрипту:

Кольорові суміжники - дозволяє виключити відмивку кольором для суміжників

Зберігати звіт у папці з обмінником. При включеній опції усі сформовані документи автоматично зберігаються у папці, де знаходиться обмінний файл XML (додатковго створюється папка під назвою "Документація"). Якщо опція відключена, то документи тимчасово (до наступного запуску скрипту) зберігаються в папці Digitals/Documents. Наступний запуск скрипту затирає попередні файли.

Опис суміжників з додаткової інформації. Дехто хоче, щоб опис суміжників не формувався скриптом, а брався з параметра суміжника "Блок додаткової інформації". При включеній опції в експлікації суміжників буде опис аналогічно, як в даному параметрі суміжника.

Кадастрові номери в суміжниках. Якщо включити, то в експлікації суміжників будуть додаватися їх кадастрові номери (читатимуться з параметра суміжника Кадастровий номер). 

Префікс в суміжниках. Щоб краще виглядала експлікація суміжників в скрипті до кожного суміжника спереду додається слово "землі...". Тут це можна відключити (стерти) або поставити щось інше (наприклад, "земельна ділянка...")

Зберігати межовий знак. Якщо опція включена, то усі створені скриптом закріплені межові знаки будуть збережені у файлі XML.

Переглянути опис скрипту

Якщо тут поставити так, то автоматично відкриється дана сторінка з описом скрипту в браузері.

Підтягування у відомість ПІБ місцевого голови, старости та землевпорядника

В скрипті передбачена можливість автоматичного підтягування ПІБ та посад представників ОМС. Для цього треба відкрити відповідний довідник і внести там КОАТУУ та ПІБ, а також посаду чиновника.

ПІБ представників ОМС підтягуються в акт згідно довідників:
- ПІБ місцевого голови - довідник SpHoliv у папці Lists;
- ПІБ старости - довідник SpStarost у папці Lists;
- ПІБ землевпорядника - довідник SpZemlevp у папці Lists.

Довідники являють собою звичайті текстові файли такого вмісту:
4621283300   Петров Петро Петрович
4621288200   Іванов Іван Іванович

де в першій колонці КОАТУУ і в другій (через знак табуляції (набирається клавішею Tab на клавіатурі)) ПІБ чиновника.

Аналогічні довідники можна створити і для назви посади того чи іного представника ОМС:

- посади голів рад/ОТГ - довідник SpPosadHol  у папці Lists;
- посади старост - довідник SpPosadStar  у папці Lists;
- посади землевпорядників - довідник SpPosadZem у папці Lists

4621283300   Міський голова м.Трускавець
4621288200   Селищний голова смт Східниця

Наявність довідників посад не обов'язкова. При їх відсутності в шаблоні буде писати просто "Голова", "Староста" чи "Землевпорядник". Не обов'язково в довідниках прописувати посади кожного представника ОМС. Достатньо прописати тільки тих, які мають специфічні назви посад. Необхідність таких довідників зумовлена тим, що після створення ОТГ назви посад часто називають по-різному в різних ОТГ (землевпорядник, головний спеціаліст, інспектор із земельних питань, провідний спеціаліст і т.ін.; міський, селищний, сільський голова із зазначенням міста/селища, що є центром ОТГ, заступник і т.ін.).

Риски для підпису представників ОМС підтягуються навпроти відповідного представника ОМС тільки за його наявності.

Щоб зробити відсутнім (не потрібним для підпису) певного представника (чи то голову, чи то старосту, чи землевпорядника) для певної громади/ради (але водночас щоб для інших вони були присутні), потрібно у відповідному списку прізвищ (SpHolivSpStarost чи SpZemlevp ) навпроти відповідного КОАТУУ просто залишити порожнє значення. Або взагалі стерти даний КОАТУУ із списку. Але, якщо потрібно щоб той чи інший представник ОМС був присутнім в шаблоні, проте, без прізвища (наприклад, не відоме), то тоді в довіднику навпроти відповідного КОАТУУ потрібно поставити знак пробілу - .
Увага: Щоб програма Digitals побачила зміни в довідниках після редагування списків перезапустість програму.

Фільтрування суміжників

У списку для підпису землевласників/землекористувачів суміжних земельних ділянок не відображаються суміжники, які є землями загального користування та землями місцевої ТГ, щоб представникам ОМС не довелося по декілька разів підписувати відомість. Представник ОМС підписує відомість тільки один раз в кінці за усі землі комунальної і державної власності.

Перелік таких виключень можна налаштувати у файлі Digitals\Lists\scrAkt\NotPersonNames.txt

В ньому перераховані слова і словосполучення, наявність у назві суміжника яких виключає суміжник із переліку. За замовчуванням це:

дорога
проїзд
прохід
заїзд
комунальної
державної
сільської
селищної
міської
сільська
селищна
міська
загального
загальний
с/р
с-р
житлової
житлова
забудови
забудова
використання
користування

Зверніть увагу, що для того, щоб для підпису нормально підтягувалао Власні імена і прізвища суміжників, вони мають бути в xml записані обов'язково як фізичні суміжники (не юридичні).

Відеоінструкція

Вартість скрипту 400 грн.

Читайте також, як редагувати ваші реквізити виконавця.

Щоб придбати скрипт собі чи отримати техпідтримку, пишіть на email: fendak@ukr.net.
Телефон для довідок: (097) 547-48-55.
Скрипт компілюється під ключ ліцензії Digitals. Його можна переглянути в меню Допомога - Про програму. Програма має бути нової версії.
Категорія: Шаблони | Переглядів: 4576 | Додав: Микола | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 15
avatar
11 mrsiromanets • 12:13, 29.07.2022
При формуванні відомості коли замовник не я власником ділянки перестало підтягувати прізвища замовника, а кидає прізвище власника, в чому проблема?
avatar
0
12 Микола • 22:09, 29.07.2022
Перевірив в себе на новій програмі Digitals - все нормально. Може ви в шаблоні змінили змінну на якусь іншу? Там має бути $ZamovnykVIP.
avatar
13 mrsiromanets • 13:00, 30.07.2022
Обновив скрипт і все запрацювало
avatar
14 mrsiromanets • 13:22, 30.07.2022
За рано зрадів, все одно підтягує ім'я замовника а призвіще власника, на попередніх змінних $ZamovnykSkorIBP все ок, а на $ZamovnykVIP міксує хоча раніше такого не було
avatar
0
15 Микола • 21:28, 30.07.2022
avatar
10 borshchivsvoboda • 10:33, 08.07.2022
при опрацюванні скриптом файлу .xml встановлються межові знаки, а потім закрив відкрив .xml частина межових знаків пропадає. як це виправити
avatar
7 miron2284 • 16:42, 25.01.2022
Доброго дня. Після оновлення скрипту з'явилась наступна помилка: "Кількість вкраплених суміжників не співпадає з кількістю вкраплених контурів в ділянці". Що може бути причиною? Раніше такої помилки не було.
avatar
0
8 Микола • 00:33, 26.01.2022
Доброї ночі. Файли на сервері перезалито, скачайте оновлення ще раз. Там зразу справді була така помилка. Вона проявлялася тоді, коли в скрипті включено окремо схему від відомості. Уже виправлено.
avatar
9 miron2284 • 09:49, 26.01.2022
Дякую, тепер все працює доре.
avatar
0
6 Микола • 01:15, 18.01.2022
Скрипт оновлено (версія 1.2). Додано нові змінні для власного імені та ПРІЗВИЩА згідно ДСТУ 4163:2020 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів», а саме:
$NMVIP - Власне ім'я та ПРІЗВИЩЕ (далі ВІП) землевласника (Іван ІВАНОВ)
$ZamovnykVIP - ВІП замовника робіт (Петро ПЕТРОВ)
$ExecutorVIP - ВІП сертифікованого інженера (з реквізитів ОФ)
$HolovaVIP - ВІП місцевого голови
$StarostaVIP -  ВІП старости
$ZemlevpVIP - ВІП землевпорядника
$SumizPidpysVIP - ВІП суміжників з рисками для підпису
Виглядатиме в документі це так:

Для оновлення самого шаблону скачайте цей файл і замініть його в папці Digitals/Lists/VidMZ або ж самостійно пропишіть у Вашому шаблоні відповідні змінні:

Зверніть увагу, що для того, щоб змінна $Vykonav підтягувала також власне ім'я і ПРІЗВИЩЕ, потрібно внести зміни в Сервіс-Документи-Текстові константи. Або можете взамін поставити змінну $ExecutorVIP, яка буде витягувати прізвище виконавця з обмінного файлу.

Скрипт оновиться автоматично при першому настумному його запуску у вашій програмі Digitals. Якщо з якихось причин автоматично не оновився, то для оновлення скористайтеся спеціальним скриптом, який можна скачати ТУТ*.
Скрипт потрібно помістити в папку Digitals та перезапустити програму. В результаті має появитися таке повідомлення:

Після натиснення лівою клавішею мишки на картинці відбудеться автоматичне завантаження оновленої версії скрипту.
avatar
4 BalikFed • 14:58, 13.01.2022
Микола дорий день а як в шаблоні мені виправити Мастштаб та прописувати суміжників згідно нової постанови від 23,12,2021р.
avatar
0
5 Микола • 15:39, 13.01.2022
В скрипті є опція - Масштаб схеми. Там можете задати масштаб, який потрібно, якщо не влаштовує автомасштаб.
Щодо суміжників - які були зміни від 23.12.2021? Щось я про суміжники в цій постанові не знайшов нічого.
avatar
3 paharudic • 13:21, 26.11.2021
Є бажання придбати.
avatar
2 bravoterra5 • 16:16, 18.11.2021
Доброго дня, необхідна "Документація" , як можно придбати?
avatar
0
1 Микола • 20:32, 27.10.2021
Скрипт оновлено. Додано обробку суміжників вкраплених контурів та створення виносок з буквами для цих суміжників. Лінії виносок створюються автоматично в сторону, яка найближча до зовнішньої межі ділянки, виходячи на 10 см за край ділянки не залежно від масштабу карти.

Для оновлення даного скрипту скористайтеся спеціальним скриптом, який можна скачати ТУТ*.
Скрипт потрібно помістити в папку Digitals та перезапустити програму. В результаті має появитися таке повідомлення:

Після натиснення лівою клавішею мишки на картинці відбудеться автоматичне завантаження оновленої версії скрипту.
avatar