Головна » 2015 » Грудень » 17 » Скрипт для створення бази даних, ведення реєстру обмінників та швидкої і зручної навігації по них
00:50
Скрипт для створення бази даних, ведення реєстру обмінників та швидкої і зручної навігації по них

Скрипт створює базу ваших обмінників у вигляді карти та списку і потім дозволяє швидко та легко знайти потрібний обмінник.

  • Кнопка 1 - Додає папки з обмінниками в текстову базу, Папки можуть бути на різних локальних ресурсах і містити необмежену кількість вкладених в себе папок.
  • Кнопка 2 - Сканує вже додані папки на наявність нових обмінників.
  • Кнопка 3 - Створює карту, куди закидує всі обмінники, які першою чи другою кнопками внесені у список.
  • Кнопка 4 - Здійснює пошук за кадастровим номером чи прізвищем власника ділянки. Результатом пошуку є список із усіх обмінників, які відповідають пошуковому критерію і можливість відкрити один з них чи всі відразу. Навпроти кожного обмінника у списку вказана дата створення.
  • Кнопка 5 - Відкриває у новій вкладці обмінник виділеної на карті-базі ділянки. Обмінник відкривається прямо з папки, де він розташований фізично.
  • Кнопка 6 - Відкриває папку на компютері, де фізично знаходиться відкритий в Digitals обмінний файл. Також відкриває папку розташування для виділеної на карті-базі ділянки.
  • Кнопка 7 - дозволяє відкрити обмінник з Публічної карти. Для цього достатньо створити будь-який об'єкт над потрібною ділянкою (наприклад, точку) і, залишивши його виділеним, запустити кнопку. Скрипт зчитає інформацію про ділянку, що під виділеним об'єктом. З Публічної карти обмінник відкриється при умові, що він є у вашій базі.

Іншими словами, спочатку першою кнопкою додаємо в базу папку з обмінниками. Потім відкриваємо чи створюємо нову карту і запускаємо третю кнопку. Вона обмінники із папки закидає на карту, при цьому записуючи в параметр ділянки шлях його розташування.
Потім четвертою кнопкою можемо шукати обмінники, як у звичайному провіднику, по місцю розташування.
Коли ми відкрили карту з базою, то можемо вибрати на ній потрібну ділянку і натиснути п'яту кнопку. В результаті ця ділянка відриється з місця її розташування. Це вигідно тоді, коли на карті густо ділянок і складно їх виділити і скопіювати прямо з карти. І, також, дозволяє відкрити обмінник в його оригінальному вигляді, навіть якщо він був після того редагований в папці, де розташований.
Пізніше другою кнопкою можна просканувати папки знову і додати на карту всі нові обмінники.

Формування бази даних займає деякий час. Орієнтовно 50 000 обмінників за 2 години і залежить від потужностей комп'ютера.  Відкриття файлу з Публічної карти (кнопка 7) здійснюється миттєво. Але при цьому відкривається перший знайдений обмінник, кадастровий номер якого відповідає тому, що на Публічній карті.

Формування бази може бути призупинено і продовжено пізніше, навіть після виключення та повторного включення комп'ютера.

Щоб детальніше ознайомитися із скриптом, дивіться відео

Інструкція із створення бази:

  1. Додати папку з обмінниками першою кнопкою.
  2. Створити нову чи відкрити вже наявну карту-базу
  3. Запустити третю кнопку. Почекати, коли вона додасть на карту всі обмінники із папки.
  4. Видалити однакові файли (меню Карта - Перевірка - Однакові).
  5. Зберегти базу.

Інструкція, як сканувати папки на наявність нових ділянок:

  1. Запустити другу кнопку, вибрати, які саме папки із доданих раніше треба сканувати.
  2. Відкрити вже наявну карту-базу
  3. Повторити пункти 3-5 попередньої інструкції.

Третя кнопка додає на карту обмінники, які проскановані першою або другою кнопками, залежно від того, яка з них була запущена останньою.

Підтримуються файли IN4 та XML.

Вартість даної панелі інструментів 300 грн

Щоб придбати скрипт собі чи отримати техпідтримку, пишіть на email: fendak@ukr.net.
Телефон для довідок: (097) 547-48-55.
Скрипт компілюється під ключ ліцензії Digitals. Його можна переглянути в меню Допомога - Про програму. Програма має бути нової версії.
Категорія: Скрипти | Переглядів: 2617 | Додав: Микола | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 7
avatar
6 achekapuk • 09:22, 07.04.2021
Доброго дня! Цей скрипт з ПКК зараз вже не працює? Щось не знаходить файл під точкою.
avatar
0
7 Микола • 19:00, 07.04.2021
Працює, тільки зверніть увагу, що даний скрипт (кнопка 7) відкриває ділянку не прямо з НКС, а з вашої бази, яку треба наперед створити першою та третьою кнопками.
Тобто, ви наносите над потрібною вам ділянкою на растрі з кадастрової карти точку, виділяєте її і запускаєте скрипт. Скрипт читає кадастровий номер ділянки в НКС під цією точкою, потім шукає по вашій базі цей кадастровий номер і додає на карту обмінний з вашої бази, в якого той самий кадастровий номер.
avatar
3 Дан • 01:50, 13.01.2019
підскажіть будь ласка чому при векторизації ділянки з ПК не можна поставити "галочку" (запис в параметри об'єкта). І ще, дане вікно появляється лише при "Карта+снимки", при "Карта" видає помилку "невідомий формат $Seart"
avatar
0
4 Микола • 22:13, 13.01.2019
Якщо у вас вибраний тип зображення Карта, то зразу автоматично відбувається векторизація і у векторизований об'єкт записуються параметри.
Якщо вибраний тип зображення Знімки, то тоді ця галочка не доступна, бо і векторизація у режимі знімки не доступна також.
Але так було не завжди. Раніше векоритазація було доступна як в режимі Карта так і в режимі Знімки. Тому ця галочка була потрібна. А після одного з оновлень програми Digitals, тепер параметри записуються завжди автоматично без додаткового діалогового вікна про векторизацію. ЇЇ, розробники, мабуть, просто залишили на майбутнє для можливого використання в інших картах, в яких буде можливість векторизації.

Щоб виправити помилку даного скрипту, на яку ви звернули увагу, зверніться на мою пошту за оновленням скрипту або можете і самі виправити. Це не складно. Просто треба дописати в коді одну цифру. Для цього натисніть правою клавішею мишки на останній кнопці скрипту, виберіть Змінити кнопку і в правій частині вікна, яке появиться, в третьому рядку з кінця коду замість:
@Map.InsertFromFile $Seart
напишіть:
@Map.InsertFromFile $Seart2
Цю помилку скрипту я у себе досі не виявив по тій причині, що в мене кожен xml має дублікат у форматі in4. А, виявляється, якщо ІН4 для векторизованої ділянки на ПК не знайдено, а натомість знайдено тільки XML, то з'являлася така помилка. Уже виправлено.

До речі, для скрипту не важливо, який режим зображення ви вибираєте. Після оновлення Digitals можна взагалі навіть і растр не завантажувати, достатньо просто поставити точку на чистій карті і натиснути на кнопку скрипту "Відкрити з ПКК"
avatar
5 Дан • 22:22, 13.01.2019
Дякую, все працює
avatar
0
2 Микола • 23:27, 10.06.2018
А на карту-базу файли xml додаються?
Якщо так, то перевірте файл Digitals\база\BazaResult.txt на наявність там інформації по файлах xml.
Може ви допустили десь помилку при створенні бази. Зробіть ще раз згідно інструкції:
  • Додати папку з обмінниками першою кнопкою.
  • Створити нову чи відкрити вже наявну карту-базу
  • Запустити третю кнопку. Почекати, коли вона додасть на карту всі обмінники із папки.
  • Зберегти базу.
    Або ж, коли сканували папки на наявність нових файлів, то вибрали - затерти стару базу. Сформуйте заново. В скрипті що для IN4 що для xml принцип формування бази один і той, при чому там все взаємопов'язано. Не може так бути, щоб один тип файлів сканувався, а інший ні. Хіба що у вас не стандартний файл XMLNormal і скрипт не може прочитати потрібні дані з файлів xml. А сам пошук відбувається по звичайному текстовому файлі (наведеному вище).
  • avatar
    1 riveve60 • 19:40, 10.06.2018
    Підскажіть будь-ласка, при створенні бази з файлів xml при пошуку прізвища чи будь чого, нічого не шукає? А коли роблю базу in4 то шукає!
    avatar